km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Vármegyei I. osztály: hosszú idő után örülhetett győzelemnek a Rábapaty

Vármegyei I. osztály: hosszú idő után örülhetett győzelemnek a Rábapaty

A Vép a hajrában tudta kicsikarni a három pontot a jól helytálló Csepreg ellen, a Szentgotthárd Sipos Bálint mesterhármasának is köszönhetően tudott nyerni a Nádasd otthonában.

 

Három pályán pattogott a labda vasárnap a megyei I. osztályban, ahol a 13. forduló küzdelmeit rendezték. A gödörben lévő Rábapaty a Körmendet, a Csepreg a Vépet fogadta, míg a Nádasd a Szentgotthárd ellen szállt harcba a bajnoki pontokért. 

 

Csepregi SE - Alpok Zirkon Vép VSE 2-3 (1-2)     Csepreg, vezette: Imre

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Koósz (Törzsök, 84.), Kossuth, Nika M. (Kurucz, 81.), Takács Ke., Nika B. (Simon, 61.), Nika Á., Németh, Lukács, Takács D.

Vép: Bezdi - Baranyai K., Pogácsás (Czeglédy, 70.), Baranyai N. (Niksz, 70.), Illés, Beke, Szendrődi, Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M. (Tama, 55.)

Gólszerzők: Nika M. 14., Simon 70., ill. Balikó D. 21., Beke 27., Szendrődi 88.

 

Jól előkészített pályán fogadta a Vép gárdáját a Csepreg, amely nagyon jó mentalitással állt bele a találkozóba. A bátor kezdésnek vezetés lett az eredménye, a vendégek azonban hamar egalizáltak, majd meg is fordították az állást, egygólos vépi előnnyel mentek szünetre a felek. A fordulást követően is hasonló mederben zajlott a találkozó, a házigazda teljes mértékben egyenrangú ellenfele volt a Vépnek. A 70. percben Simon Krisztián révén egyenlített is a Csepreg, ám jött a 88. minutum és egy beadás utáni lecsorgó, amiből a vendégek megszerezték a három pontot érő találatot. A vereség ellenére a hazai csapat minden tagja dicséretet érdemel, amely jó felfogásban futballozott és erősen tartalékosan is igencsak megnehezítette a Vép dolgát. 

 

Rábapatyi KSK - Körmendi FC 4-1 (3-0)     Rábapaty, vezette: Csirke

Rábapaty: Király - Horváth R., Bakonyi, Zeke (Toldi, 16.), Csupor, Horváth M. (Horváth G., 66.), Nardai, Kovács, Horváth K., Piros, Németh G. (Németh B., 66.)

Körmend: Balogh (Sály D., 46.) - Holecz, Lakosi, Buti, Sály P., Belső (Szijjártó Áb., 63.), Szijjártó Ár., Sipos B. (Németh, 63.), Nagy, Zsoldos (Horváth, 46.), Sipos M.

Gólszerzők: Németh G. 7., Horváth K. 2 (13., 88.), Horváth R. 17., ill. Nagy 83.

 

A rábapatyi vezetés a héten megköszönte Marton Róbert munkáját és a hátralévő három őszi mérkőzésre Kovács Tamás játékosedzőt bízta meg az együttes irányításával. A hazaiak szeme előtt csak és kizárólag a három pont megszerzése lebegett. Ennek szellemében is kezdték a találkozót, Németh Gábor bombájával hamar előnybe is kerültek, majd Horváth Kevin és Horváth Renátó is megzörgette a Rába-partiak hálóját. A 3-0-s fordulást követően a hajrához közeledve ugyan szépített a Körmend, ám ezután érkezett Horváth Kevin büntetője, amivel kialakult a 4-1-es végeredmény. A hazai csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE - Kiswire-Szentgotthárdi VSE 2-4 (1-1)     Nádasd, vezette: Bíró

Nádasd: Doktor - Kardos, Pálmai (Horváth, 79.), Péter, Zsoldos (Dudás, 70.), Kalamár, Németh B., Major (Cservék, 79.), Mesics (Németh J., 70.), Balogh (Burka, 70.), Meskó

Szentgotthárd: Gaál - Sipos B. (Korpics, 87.), Mesics-Leiner, Osvald, Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos G. (Takács, 62.), Gyécsek (László, 70.)

Gólszerzők: Meskó 33., Burka 78., ill. Sipos B. 3 (4., 57., 67.), Takács 73.

 

 Az első fèlidőben ugyan még jól tartotta magát a hazai csapat, a második játékrészre azonban nem sikerült lépést tartania a végig kezdeményezően fellépő gotthárdi alakulattal szemben.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak