km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vármegyei I. osztály: a Sárvár, a Csákánydoroszló, valamint a Haladás is öt gólt szerezve nyert

Vármegyei I. osztály: a Sárvár, a Csákánydoroszló, valamint a Haladás is öt gólt szerezve nyert

A Celldömölk megszakította a Söpte remek sorozatát és otthon tartotta a bajnoki pontokat. A Körmend a Vasvárral, a Szentgotthárd a Véppel játszott döntetlent.

 

Ezúttal a megszokottnál több, hat találkozót rendeztek szombaton a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, ahol a 24. játéknap küzdelmeire került sor. Az élmezőnyből a Sárvár és a Haladás is hazai környezetben lépett pályára, míg a Vép Szentgotthárdon vizitált. A Körmend a Vasvárt, a Bük a Csákánydoroszlót fogadta, míg Celldömölkön CVSE-Söpte összecsapásra látogathattak ki az érdeklődök.

 

Körmendi FC - Vasvár VSE 1-1 (0-0)     Körmend, vezette: Ódor

Körmend: Balogh - Holecz, Lakosi (Molnár, 65.), Péter, Sály (Szijjártó, 55.), Pergel, Czene, Sipos B., Nagy, Zsoldos (Baumgartner, 90.), Sipos M. (Kovács, 90.)

Vasvár: Kántor - Sipos, Bíró, Mikó, Vincze (Gotthárd, 59.), Czövek, Elekes, Dávid, Péter, Márton, Schermann

Gólszerzők: Sipos B. 83., ill. Gotthárd 81.

 

A hajrában történő gólváltást követően mindkét együttes egy-egy ponttal gazdagodott.

 

Kiswire-Szentgotthárdi VSE - Alpok Zirkon Vép VSE 2-2 (0-1)     Szentgotthárd, vezette: Marácz

Szentgotthárd: Kapui - Sipos B. (Gyécsek, 57.), Muzsi, Mesics-Leiner, Horváth (László, 78.), Nagy, Dancsecz, Lacó, Gécsek, Sulics, Sipos G. (Korpics, 71.)

Vép: Bezdi B. - Pogácsás, Baranyai K., Czeglédi, Baranyai N. (Beke, 71.), Bezdi Sz., Niksz, Illés, Takács Á., Balikó, Takács M.

Gólszerzők: Nagy 83., Dancsecz 88., ill. Takács M. 40., Niksz 82.

 

A találkozó első helyzete a hazaiak előtt adódott, majd a Vép is megszerezhette volna a vezetést, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Így érkeztünk el az első felvonás hajrájához, amikor Takács Márton majd' félpályáról ívelte át a labdát a kapus felett, előnyhöz juttatva ezzel csapatát. A fordulás után dominálni tudott a Szentgotthárd együttese, épp ezért érte őket hidegzuhanyként, hogy újfent a vendégek köszöntek be, akik így már 2-0-ra vezettek. Nem volt könnyű helyzetben a házigazda, ám lélektanilag sokat számított, hogy hamar szépíeni tudott, majd a 88. percben az egyenlítés is összejött. A lehetőségeivel jobban is sáfárkodhatott volna a Szentgotthárd, ám mindenképpen dicséretet érdemel az együttes azért, mert nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot és kétgólos hátrányból is fel tudott állni.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Söpte SE 3-1 (1-0)    Celldömölk, vezette: Szabó

CVSE: Osvald (Hujbert, 75.) - Marsai (Gábor, 64.), Enyingi, Szuh, Gaál, Zsoldos (Czinder, 64.), Keszei T. (Berecz, 46.), Keszei R., Németh, Szép, Péter

Söpte: Gadavics - Baranyai, Kovács, Marton (Szabella, 46.), Joó, Vargyas (Plajszer, 59.), Koronczai (Fogl, 59.), Varga (Vámos, 27.), Szakasics, Tamás, Rácz

Gólszerzők: Németh 43., Berecz 51., Szép 61., ill. Tamás 77.

 

A celliek a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket és megérdemelt győzelmet arattak.

 

Szombathelyi Haladás Kft. - Rábapatyi KSK 5-2 (1-0)     Szombathely, vezette: Kondor

Haladás: Molnár-Végh - Horváth (Stefanich, 46.), Bolla (Csörnyei, 61.), Pruska (Faggyas, 72.), Mozsár, Bonyhárd, Stifter (Losontin, 61.), Zsédely, Takács-Földes, Katona, Bonchis (Kopácsi, 61.)

Rábapaty: Király - Bakonyi, Zeke (Gere, 63.), Horváth K. (Horváth B., 63.), Piros D. (Horváth M., 81.), Dugovics, Csupor, Nardai, Kovács, Ódor (Mesterházi, 51.), Németh

Gólszerzők: Bonchis 44., Pruska 51., Katona 2 (73., 87.), Bonyhárd 90., ill. Gere 68., Horváth M. 85.

 

A hazaiak a papírformának megfelelően begyűjtötték a három pontot, még úgy is, hogy csak helyenként játszottak jól. A Haladás jókor rúgta az első találatot, ami megnyugtatta a csapatot, a második félidőben pedig már uralták a mérkőzést Horváth András tanítványai.

 

Sárvár FC - Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 5-0 (5-0)      Sárvár, vezette: Herm

Sárvár: László - Könczöl, Takács (Biró, 46.), Fider, Vajda, Kovács (Németh, 46.), Ódor (Varga, 66.), Szemes, Sinka, Fülöp (Tokaji, 46.), Csonka (Horváth, 66.)

Nádasd: Rejtli - Filakovszky, Horváth, Péter, Zsoldos (Kalamár, 46.), Varga, Major, Mesics, Dudás, Meskó, Burka

Gólszerzők: Szemes 13., Fülöp 3 (34., 39., 44.), Ódor 42.

 

A hazaiak az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel, helyzeteket dolgoztak ki, amiket azonban nem sikerült értékesíteniük. A Sárvár ennek ellenére öt gólt is szerzett az első játékrészben, valamennyit rögzített játékhelyzet után. A vendégek lelkesen küzdöttek, a fordulás után azonban jócskán visszaesett a mérkőzés színvonala. A sárváriak összességében magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Büki TK - Csákánydoroszlói KSE 0-5 (0-1)     Bük, vezette: Pintér

Bük: Viczmándi - Szabó, Tóth, Szilágyi (Traxler, 56.), Kossuth, Németh, Fehér, Redőcs, Kovács, Puskás (Kiss, 66.), Ható (Oláh, 56.)

Csákánydoroszló: Böröndi - Török, Szabó (Düh, 13.), Takács M., Pandur (Márton, 57.), Dedics, Albert, Takács Á., Sárközi, Takács Sz. (Horváth, 44.), Urbán

Gólszerzők: Urbán 26., Düh 80., Takács M. 83., Horváth 90., Dedics 92.

 

A vendégek az utolsó tíz percben döntötték el a győzelem és a három pont sorsát.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.