km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Varga Judit Hajdú Péternek mesélt bántalmazó kapcsolatáról Magyar Péterrel, a hangfelvétel nem került szóba

Varga Judit Hajdú Péternek mesélt bántalmazó kapcsolatáról Magyar Péterrel, a hangfelvétel nem került szóba

Folyamatos lelki terror, megaláztatások, családi drámák - ezek jellemezték Varga Judit és Magyar Péter házasságát Varga Judit szerint. Erről a volt igazságügyi miniszter beszélt Hajdu Péter műsorában, miután kedden nyilvánosságra került a hangfelvételt. A kapcsolati bántalmazásról mindeddig nem szólalt meg, csak a hangfelvétel után.

 

Varga Judit nemrég jelentette be, hogy mivel miniszterként ő is ellenjegyezte K. Endre kegyelmi kérvényét, visszavonul a közélettől. Azóta volt férje, Magyar Péter belelépett a közéletbe, kedden nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin Varga 2023 januárjában többek között arról beszél – még igazságügyi miniszterként –, hogy Rogán Antalék kihúzathattak bizonyos részleteket a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiból, illetve Völner Pált előre figyelmeztették a nyomozás megindulására. Ha ezt valaha is sikerülne bebizonyítani, az hivatali visszaélésnek számítana.


Erre reagálva, Varga Judit azzal vádolta Magyar Pétert, hogy a házasságuk alatt terrorizálta őt, és kényszer hatására mondta azt, amit az ügyben mondott. Majd azt írta, hogy a volt férje több alkalommal próbálta őt fenyegetni a hangfelvételek nyilvánosságra hozatalával. Állítása szerint Magyar ezzel egyrészt a válást, másrészt az állami állásai elvesztését akarta megakadályozni. Csütörtökön a Frizbi stúdiójában beszélt arról Hajdú Péternek, hogyan bántalmazta őt volt férje. Magyar az előzetes alapján előre kijelentette, hogy volt feleségét a kormány zsarolja, és csak kényszer hatására állítja, amit állít. Varga Judit korábban nem beszélt a kapcsolati bántalmazásról, miniszterként sem kért segítséget. 


Az interjúból az MTI is szemezgetett: 


A volt igazságügyi miniszter egy olyan esetről is beszámolt, amikor "Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban" - idézte fel, ennél az esetnél elmondása szerint az édesanyja is jelen volt, aggódtak, hogy mit fog tenni a férje.


Úgy vélte: ha már úgy alakult, hogy ebbe a nagyon kellemetlen helyzetbe kellett kerülnie, akkor talán azzal, hogy elmondja a történetét, sok mindenkinek tud reményt adni. Hangsúlyozta: most már csak a szeretetre koncentrál, egyetlen életcélja van, hogy a három fiát megtanítsa szeretni, szeretetet adni, szeretetet kapni. "Ez egy fontos képesség, és nem mindig jön magától, és ezen dolgozni kell" - hangsúlyozta.


Varga Judit kiemelte, hogy a helyzet szörnyen megalázó számára, mert komoly embernek tartja magát, jogász, nyelveket beszél, büszke rá, hogy Magyarországot képviselhette brüsszeli vitákban, mindig igyekezett távol tartani magát a bulvártól, nem szerette volna magánéletéét, a "személyes poklát" bemutatni az embereknek. Hangsúlyozta: a családja tisztessége és igazságérzetének védelmében vállalta az interjút.


A volt igazságügyi miniszter felidézte, hogy Magyar Pétert egy elbűvölő, vonzó külsejű, megnyerő beszédű intelligens embernek ismerte meg, aki nagyon imponált neki. Hozzátette, az akkor kisfiúsnak tűnő pimaszságait ma már nagyon durva gúnynak, gonosz, rosszhiszemű megjegyzéseknek tartja, mert rájött, hogy csak kárörvendeni látta volt férjét, kedvesen, örömmel nevetni nem.


Ha az ember empatikus, szerető közegből jön, ahonnan én, nem biztos, hogy ezekből a jelekből felfedezi, hogy a látványos elemek, mint a szép kézzel írott szerelmes levelek, és a nagy tervek hátterében lelketlenség, az empátia teljes hiánya és manipuláció áll - jegyezte meg.
Varga Judit szólt arról is, hogy Magyar Péter az édesanyjára, barátaira is használt sértő kifejezéseket, gúnyolta az emberi kapcsolatait. Példaként hozta fel, hogy amikor osztálytalákozóra készült, volt férje megkérdezte, "miért kell ezekkel a prolikkal találkozni?"


A volt miniszter elárulta, ha Magyar Péter bocsánatot is kért egy idő után, két nap múlva "újra kezdődött a játszma". "Újra behívott a játékba, mert neki érdeke volt, hogy én vele maradjak, hiszen rengeteget dolgoztam, rengeteg lehetőséget teremtettem az életben" - mondta. Hozzátette, szült három gyereket, megteremtette neki azt a meleg családi otthont és hátteret számára, "amiben neki egy dolga volt, hogy mindig mindenben kritizáljon, és mindenben valami hibát találjon".


"Közben a barátai vagy a szülei megszerezték neki a megfelelő munkahelyeket, és később, mikor hazajöttünk már Brüsszelből, és én államtitkár, később pedig miniszter lettem, akkor ő általában arra tekintettel kapta meg az állását, hogy én ebben a pozícióban vagyok és ő ezt kihasználta" - fogalmazott.


Varga Judit hangoztatta: "senki soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg", hogy mit csináljon a magánéletében.
Arra a kérdésre, hogy korábban voltak-e bántalmazási próbálkozásai a férjének, azt mondta: sokszor a frusztrációból fakadtak lökdösődések, egy alkalommal, terhessége idején lökte a férje egy ajtónak. Közölte: mindezek ellenére egy néhány hónapos szakítás után, gyermekei érdekében költözött vissza 2021 májusában és maradt együtt házastársával, akinek elhitte ígéreteit, miszerint "megjavíttatja magát, megváltozik".


Amikor a válás a láthatáron volt, Varga Judit szerint férje olyan bizonyítékokat igyekezett gyűjteni, amelyek szerint ő jó apa, ezzel is megalapozva a megosztott gyerekfelügyeletet. A volt miniszter szerint ebben az időszakban "manipulatív, számító, előre megfontolt, hidegvérű cselekvés" jellemezte Magyar Pétert.


Varga Judit úgy vélte, volt férje "gőgje és a nárcisztikus énképe mindig nagyobb volt, mint az ésszerűség benne", emellett "mindig elégedetlen, és mindig mindenkire irigy volt", ez pedig gonoszsággá fejlődött benne.


Varga Judit azt mondta, azért jött elő kapcsolatuk részleteivel a közelmúltban, mert Magyar Péter hazudozott, előadta a világnak, hogy ő volt a támogató, jó férj, emellett úgy érezte: tartozik a magyar embereknek az ő történetével is.


Mint mondta, volt férje azért állt a nyilvánosság elé a kegyelmi ügyet követően, mert meglévő állásait féltette, azaz "megijedt, hogy egyszer az életben most már neki saját maga erejéből pénzt kellene keresnie", emiatt fenyegetőzni kezdett és bosszúra készült ellene is - mondta.
Varga Judit a csaknem kétórás interjúban azt is elmondta, Magyar Péter "hihetetlen aljas manipulációval" vezeti meg az embereket jelenleg, s csak azért áll ki eléjük, hogy bosszút állhasson rajta, beváltsa a fenyegetéseit.


Az interjú itt nézhető vissza: 

 

 

A kétórás interjú alatt a hangfelvétel tartalmára egyszer sem kérdezett rá Hajdú Péter, ahogy Schadl György, Völner Pál vagy Polt Péter neve sem hangzott el.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.