km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
„Váratlanul, minden különösebb előjel nélkül kellett szembesülnünk a szomorú hírrel: életének 83. évében elhunyt Vargha Károly”

„Váratlanul, minden különösebb előjel nélkül kellett szembesülnünk a szomorú hírrel: életének 83. évében elhunyt Vargha Károly”

Feiszt György nekrológja.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tragikus hirtelenséggel elhunyt Vargha Károly, Szombathely egykori önkormányzati képviselője, bizottsági elnöke. Így emlékezik az oktatási, továbbképzési szakemberről volt képviselőtársa, Feiszt György:

Váratlanul, minden különösebb előjel nélkül kellett szembesülnünk a szomorú hírrel, hogy életének 83. évében elhunyt Vargha Károly, aki Szombathelyhez erősen kötődő, a város életében jelentős szerepet vállaló polgári családban, 1941-ben született. A Gépipari technikumban érettségizett, gépészmérnöki diplomáját Miskolcon, szakmérnöki képesítését  Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Dolgozott műszaki beruházások felügyelőjeként majd a VOLÁN Vállalatnál, de életében a tanítás, a felnőttképzés, a megszerzett tudás átadása volt a legfőbb motiváció.

Az 1990-ben általa alapított INFORG Kft. ügyvezetőjeként nemcsak Szombathelyen, de Vasvármegye szerte sokan ismerték, tisztelték, szerették. Személyiségében a tettrekészség, a közösségi ügyek képviselete, valamint a szakmai, baráti kapcsolatok ápolása, azok naprakészen tartása volt meghatározó.

A rendszerváltozás évében az 1990-es önkormányzati választáson Szombathely 9. sz választókerületének képviselőjévé választották. Ezt követően 20 esztendőn át volt tagja a város döntéshozó testületének, amelyben aktív közszereplőként, mint a közgyűlés oktatási bizottságának elnöke, fontos szerepet vitt a rendeletalkotói tevékenységében. Tudásával és szakmai tapasztalatainak átadásával ciklusokon át segítette a városfejlesztési és szociális bizottság munkáját. Ez irányú tevékenységét Szombathely Város Közgyűlése a 2021-ben adományozott Gothard Jenő-díjjal ismerte el.

Vargha Károly aktívan dolgozott  a Kereskedelmi és Iparkamara vasi szervezetében, és szponzorként támogatott számos kulturális és sport rendezvényt. Kapcsolata kiváltképp édesapjának Nagyabonyi Vargha Károly festőművésznek köszönhetően különösen szoros volt a vasi képzőművészekkel.

Vargha Károly halálával Szombathely szegényebb lett egy karakteres polgári személyiséggel, akitől barátai és tisztelői 2024. március 5-én  kedden 12-15-kor, Szombathelyen, a Jáki úti temetőben vehetnek végső búcsút.

 

Fotó: Szombathely MJV

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.