km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Váradi Benedek: „Édesanyámnak ajánlom a győzelmet!”

Váradi Benedek: „Édesanyámnak ajánlom a győzelmet!”

Váradi Benedek szerint a kupagyőzelem kulcsa abban rejlik, hogy minden meccsen voltak olyan játékosok, aki átlendítették a csapatot a holtponton. Az irányító érthetően boldogan nyilatkozott a győztes finálé másnapján.

 

A DEAC legyőzésével kupagyőztes lett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata. A sorozat egyik kulcsfigurája volt Váradi Benedek, akivel hétfőn délelőtt elevenítettük fel a nyolccsapatos minitorna legfontosabb történéseit. 


– Milyen céllal vágtatok neki a sorozatnak?  


– Nyilvánvalóan az aranyérem megszerzése lebegett a szemünk előtt, korábban már többször is majdnem sikerült elhódítanunk a kupát, de végül mindig elrontottuk a finálét. Ezúttal nem akarunk hibázni, megfelelően felkészültünk az ellenfelekből, és azt éreztem a gárdán, hogy nagyon egyben vagyunk mentálisan és fizikálisan egyaránt.  


– Jött az első ellenfél, a Pécs. Mondhatni, így utólag, bemelegítésnek nem volt rossz…


– Tudtuk, mi az erőssége a baranyai együttesnek, ám a gyengeségeiket is feltérképeztük. A találkozó elejétől érezhető volt, hogy jobbára az történik a pályán, amit mi szeretnénk. Minden negyedet hozva végül nagy fölénnyel, 96-69-re győztünk.


– Az elődöntőben a Szolnok várt rátok – a Tisza-partiakról nem volt kellemes emléketek az idén. Jelentett ez extra motivációt?   


– Természetesen igen, mindenképpen! Az Olaj a bajnokság alapszakaszában kétszer is legyőzött minket, ennek is tudható be, hogy „csak” a 2. helyről várjuk a középszakasz folytatását. A mérkőzést ezúttal is határozottan kezdtük, és úgy gondolom, hogy végig kontrolláltuk a meccset. Nyilván remek csapat a szolnoki, de ezúttal egyértelműen mi kosaraztunk jobban. Negyven percig koncentrálnunk kellett, így tudtuk teljesíteni a célunkat, azaz a fináléba kerülést.  


– A debreceni együttes ellen volt-e valami extra taktikai elem, amelyet kiemelnél?  


– Azzal tisztában voltunk, hogy a DEAC roppant agresszívan védekezik, erre készültünk, és nem is okoztak meglepetést. Döntő momentum volt vasárnap este, hogy nagyszerűen kezdtünk, magabiztos előnyre tettünk szert, ám a 3. negyedben volt egy kis megtorpanás, amely tulajdonképpen rányomta a bélyegét a döntő hátralévő részére is.


– Mégiscsak sikerült három pontot megtartani a korábbi tetemes előnyből. Minek köszönhető a siker? 


– Több tényezőt is felsorolnék. Egyrészt minden meccsen voltak olyan játékosok, aki átlendítették a csapatot a holtponton. Aztán az egész tornán nagyon fegyelmezetten játszottunk, szigorúan betartva a szakmai stáb által kérteket. És a védekezés. Mind a három mérkőzésen ez dönthetett a javunkra, egyik ellenfelünk sem tudott megszórni minket. Amit pedig ugyancsak kiemelnék, az a csapategység. Éreztem, hogy egyben vagyunk, nagyszerű volt a kommunikáció a pad és a gárda között, és valamennyi pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a közöshöz. A lefújást követően elképesztően boldogok voltunk, végtére is történelmet írtunk, hiszen a Falcónak korábban még nem sikerült elhódítania a kupát. Nyilvánvaló, hogy jobb lett volna mindezt tömött lelátók előtt megélni, de el kellett fogadnunk ezt a helyzetet. A szurkolók szeretetét így is éreztük mindvégig az elmúlt napokban. 


– Az ünneplés milyen volt ebben a speciális helyzetben?


– A buszon kiadtuk magunkból a feszültséget, mert azért valljuk be, kemény széria van a hátunk mögött. Tudjuk, hogy a városnak és a szurkolóinknak rengeteget jelent, hogy végre sikerült megnyernünk a kupát. Ezt a győzelmet Édesanyámnak szeretném ajánlani, aki rengeteget segített nekem egész életemben, és ezt éreztem vasárnap is... Azonban sok időnk nincs az örömködésre, hiszen folytatódik a bajnokság, ahol meg szeretnénk védeni bajnoki címünket, akkor lenne kerek egész az idei esztendő. Nehéz sorozat vár ránk, de mindent megteszünk, hogy ismét örömet szerezzünk a szombathelyieknek. 

 

Három meccs, 29 pont, három hármas
Váradi Benedek mindhárom Magyar Kupa-összecsapáson kezdőként kapott szerepet Gasper Okorn vezetőedzőtől. Az első ütközetben a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelynek a PVSK-VEOLIA volt az ellenfele (96-69), a negyeddöntőben irányítónk 4 pontot dobott. A következő körben a Szolnoki Olajbányász várt a sárga-feketékre. A 84-63-ra megnyert találkozón fogta ki a legjobb napot Váradi Benedek: 15 pontot hintett, ebből két hárompontos landolt a Tisza-partiak gyűrűjében.
A fináléban a DEAC-cal találkoztak a szombathelyiek. A 67-64-es végeredménnyel záruló Magyar Kupa döntőjében Beni 10 pontig jutott, egy hármassal. 
A három fellépésen Váradi Benedek remekül játszott, a védekező feladatát is nagyszerűen oldotta meg, nem mellékesen pedig végül 29 pontig jutott, és három hárompontost szerzett. 
 

 

Krilov István 

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.