km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Váradi Benedek: „Édesanyámnak ajánlom a győzelmet!”

Váradi Benedek: „Édesanyámnak ajánlom a győzelmet!”

Váradi Benedek szerint a kupagyőzelem kulcsa abban rejlik, hogy minden meccsen voltak olyan játékosok, aki átlendítették a csapatot a holtponton. Az irányító érthetően boldogan nyilatkozott a győztes finálé másnapján.

 

A DEAC legyőzésével kupagyőztes lett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata. A sorozat egyik kulcsfigurája volt Váradi Benedek, akivel hétfőn délelőtt elevenítettük fel a nyolccsapatos minitorna legfontosabb történéseit. 


– Milyen céllal vágtatok neki a sorozatnak?  


– Nyilvánvalóan az aranyérem megszerzése lebegett a szemünk előtt, korábban már többször is majdnem sikerült elhódítanunk a kupát, de végül mindig elrontottuk a finálét. Ezúttal nem akarunk hibázni, megfelelően felkészültünk az ellenfelekből, és azt éreztem a gárdán, hogy nagyon egyben vagyunk mentálisan és fizikálisan egyaránt.  


– Jött az első ellenfél, a Pécs. Mondhatni, így utólag, bemelegítésnek nem volt rossz…


– Tudtuk, mi az erőssége a baranyai együttesnek, ám a gyengeségeiket is feltérképeztük. A találkozó elejétől érezhető volt, hogy jobbára az történik a pályán, amit mi szeretnénk. Minden negyedet hozva végül nagy fölénnyel, 96-69-re győztünk.


– Az elődöntőben a Szolnok várt rátok – a Tisza-partiakról nem volt kellemes emléketek az idén. Jelentett ez extra motivációt?   


– Természetesen igen, mindenképpen! Az Olaj a bajnokság alapszakaszában kétszer is legyőzött minket, ennek is tudható be, hogy „csak” a 2. helyről várjuk a középszakasz folytatását. A mérkőzést ezúttal is határozottan kezdtük, és úgy gondolom, hogy végig kontrolláltuk a meccset. Nyilván remek csapat a szolnoki, de ezúttal egyértelműen mi kosaraztunk jobban. Negyven percig koncentrálnunk kellett, így tudtuk teljesíteni a célunkat, azaz a fináléba kerülést.  


– A debreceni együttes ellen volt-e valami extra taktikai elem, amelyet kiemelnél?  


– Azzal tisztában voltunk, hogy a DEAC roppant agresszívan védekezik, erre készültünk, és nem is okoztak meglepetést. Döntő momentum volt vasárnap este, hogy nagyszerűen kezdtünk, magabiztos előnyre tettünk szert, ám a 3. negyedben volt egy kis megtorpanás, amely tulajdonképpen rányomta a bélyegét a döntő hátralévő részére is.


– Mégiscsak sikerült három pontot megtartani a korábbi tetemes előnyből. Minek köszönhető a siker? 


– Több tényezőt is felsorolnék. Egyrészt minden meccsen voltak olyan játékosok, aki átlendítették a csapatot a holtponton. Aztán az egész tornán nagyon fegyelmezetten játszottunk, szigorúan betartva a szakmai stáb által kérteket. És a védekezés. Mind a három mérkőzésen ez dönthetett a javunkra, egyik ellenfelünk sem tudott megszórni minket. Amit pedig ugyancsak kiemelnék, az a csapategység. Éreztem, hogy egyben vagyunk, nagyszerű volt a kommunikáció a pad és a gárda között, és valamennyi pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a közöshöz. A lefújást követően elképesztően boldogok voltunk, végtére is történelmet írtunk, hiszen a Falcónak korábban még nem sikerült elhódítania a kupát. Nyilvánvaló, hogy jobb lett volna mindezt tömött lelátók előtt megélni, de el kellett fogadnunk ezt a helyzetet. A szurkolók szeretetét így is éreztük mindvégig az elmúlt napokban. 


– Az ünneplés milyen volt ebben a speciális helyzetben?


– A buszon kiadtuk magunkból a feszültséget, mert azért valljuk be, kemény széria van a hátunk mögött. Tudjuk, hogy a városnak és a szurkolóinknak rengeteget jelent, hogy végre sikerült megnyernünk a kupát. Ezt a győzelmet Édesanyámnak szeretném ajánlani, aki rengeteget segített nekem egész életemben, és ezt éreztem vasárnap is... Azonban sok időnk nincs az örömködésre, hiszen folytatódik a bajnokság, ahol meg szeretnénk védeni bajnoki címünket, akkor lenne kerek egész az idei esztendő. Nehéz sorozat vár ránk, de mindent megteszünk, hogy ismét örömet szerezzünk a szombathelyieknek. 

 

Három meccs, 29 pont, három hármas
Váradi Benedek mindhárom Magyar Kupa-összecsapáson kezdőként kapott szerepet Gasper Okorn vezetőedzőtől. Az első ütközetben a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelynek a PVSK-VEOLIA volt az ellenfele (96-69), a negyeddöntőben irányítónk 4 pontot dobott. A következő körben a Szolnoki Olajbányász várt a sárga-feketékre. A 84-63-ra megnyert találkozón fogta ki a legjobb napot Váradi Benedek: 15 pontot hintett, ebből két hárompontos landolt a Tisza-partiak gyűrűjében.
A fináléban a DEAC-cal találkoztak a szombathelyiek. A 67-64-es végeredménnyel záruló Magyar Kupa döntőjében Beni 10 pontig jutott, egy hármassal. 
A három fellépésen Váradi Benedek remekül játszott, a védekező feladatát is nagyszerűen oldotta meg, nem mellékesen pedig végül 29 pontig jutott, és három hárompontost szerzett. 
 

 

Krilov István 

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet