km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Változtatott a kormány az iskolai karanténszabályokon

Változtatott a kormány az iskolai karanténszabályokon

Folyamatosan emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a koronavírusos megbetegedések miatt, írja a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekik küldött tájékoztatása alapján. Az Emmi adatai szerint jelenleg az iskolák két százalékát érinti tanügyi intézkedés. Néhány hete ez a szám egy százalék körüli volt.

 

Pontos adatokat nem kapott a Népszava, de azt írják, hogy ha az Emmi által korábban említett 13 500 hellyel számolunk, akkor 270 körül lehet azoknak az iskolai helyszíneknek a száma, ahol koronavírusos megbetegedéseket igazoltak.


Az iskolákban a tavalyi évvel szemben nincsenek járványügyi szabályok, nem kötelező a maszk viselése és a testhőmérséklet mérés sem. (Több iskolában viszont úgy döntöttek saját hatáskörben, hogy a diákoknak újra maszkot kell viselniük).


A Népszava szerint azonban a kormányzat mégis szigorított egy szabályon: a tanév elején kiküldött intézkedési tervben még az állt, hogy bárki, akit beoltottak, vagy fél éven belül covidos volt, az nem minősül kontaktszemélynek, így nem vonatkozik rá karanténkötelezettség. Ez azóta megváltozott, az Emmi Népszavának küldött közleményében azt írta, hogy az igazolt fertőzöttekre „továbbra is” érvényes a tíz napos karantén. Akkor is, ha oltott.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak