km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Szombattól gyűjthetik a képviselőjelöltek a választópolgárok ajánlásait az országgyűlési választásra. Szombathelyen az 01-es választókerületben mind az ellenzéki, mind a kormánypárti jelölt már az első napon teljesítette a feladatot.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton startolt el a 2022-es országgyűlési választások kampányidőszaka: a képviselőjelöltek megkezdték az alárírások gyűjtését. Szombathelyen ketten már dél környékére meg is szerezték a szükséges mennyiségű ajánlást.


Az ellenzék közös jelöltje, dr. Czeglédy Csaba a városháza előtt készült képet posztolt, éppen a a választási irodára vitte be a délelőtt összegyűjtött 1000 aláírást.

Szívből köszönöm! 
Rekord gyorsasággal gyűlt össze 1000 aláírás, így most le is adtam az íveket a választási irodán.
Nagyon jó érzés, hogy ennyien támogatnak!
Nem állunk meg, folytatjuk tovább!
Április harmadikán együtt győzni fogunk

 

 

 

A kormánypárt jelöltje, dr. Hende Csaba dél körül írta ki Facebook-oldalára, hogy összegyűlt a jelöltséghez szükséges 500 aláírás.

 

Megvan a jelöltséghez szükséges 500 db aláírás! 
Hálásan köszönöm Nektek a bizalmat! 
Az aláírásgyűjtés viszont tovább folytatódik, ezért kérem, hogy mindenki, aki támogatna, az írjon alá aktivistáinknál.

 

 

 

A Telex beszámolója szerint Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szombat kora délután Facebookon jelentette be, hogy mind a 106 egyéni választói körzetben megvan a minimális aláírásmennyiség ahhoz, hogy az egyesült ellenzék minden jelöltje elindulhasson a választáson.

A Fidesz pedig Facebook-posztban számolt be a hírről: a Fidesz jelöltjei mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat.

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.