km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Szombattól gyűjthetik a képviselőjelöltek a választópolgárok ajánlásait az országgyűlési választásra. Szombathelyen az 01-es választókerületben mind az ellenzéki, mind a kormánypárti jelölt már az első napon teljesítette a feladatot.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton startolt el a 2022-es országgyűlési választások kampányidőszaka: a képviselőjelöltek megkezdték az alárírások gyűjtését. Szombathelyen ketten már dél környékére meg is szerezték a szükséges mennyiségű ajánlást.


Az ellenzék közös jelöltje, dr. Czeglédy Csaba a városháza előtt készült képet posztolt, éppen a a választási irodára vitte be a délelőtt összegyűjtött 1000 aláírást.

Szívből köszönöm! 
Rekord gyorsasággal gyűlt össze 1000 aláírás, így most le is adtam az íveket a választási irodán.
Nagyon jó érzés, hogy ennyien támogatnak!
Nem állunk meg, folytatjuk tovább!
Április harmadikán együtt győzni fogunk

 

 

 

A kormánypárt jelöltje, dr. Hende Csaba dél körül írta ki Facebook-oldalára, hogy összegyűlt a jelöltséghez szükséges 500 aláírás.

 

Megvan a jelöltséghez szükséges 500 db aláírás! 
Hálásan köszönöm Nektek a bizalmat! 
Az aláírásgyűjtés viszont tovább folytatódik, ezért kérem, hogy mindenki, aki támogatna, az írjon alá aktivistáinknál.

 

 

 

A Telex beszámolója szerint Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szombat kora délután Facebookon jelentette be, hogy mind a 106 egyéni választói körzetben megvan a minimális aláírásmennyiség ahhoz, hogy az egyesült ellenzék minden jelöltje elindulhasson a választáson.

A Fidesz pedig Facebook-posztban számolt be a hírről: a Fidesz jelöltjei mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat.

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.