km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Választás 2022: Czeglédy és Hende már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

Szombattól gyűjthetik a képviselőjelöltek a választópolgárok ajánlásait az országgyűlési választásra. Szombathelyen az 01-es választókerületben mind az ellenzéki, mind a kormánypárti jelölt már az első napon teljesítette a feladatot.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton startolt el a 2022-es országgyűlési választások kampányidőszaka: a képviselőjelöltek megkezdték az alárírások gyűjtését. Szombathelyen ketten már dél környékére meg is szerezték a szükséges mennyiségű ajánlást.


Az ellenzék közös jelöltje, dr. Czeglédy Csaba a városháza előtt készült képet posztolt, éppen a a választási irodára vitte be a délelőtt összegyűjtött 1000 aláírást.

Szívből köszönöm! 
Rekord gyorsasággal gyűlt össze 1000 aláírás, így most le is adtam az íveket a választási irodán.
Nagyon jó érzés, hogy ennyien támogatnak!
Nem állunk meg, folytatjuk tovább!
Április harmadikán együtt győzni fogunk

 

 

 

A kormánypárt jelöltje, dr. Hende Csaba dél körül írta ki Facebook-oldalára, hogy összegyűlt a jelöltséghez szükséges 500 aláírás.

 

Megvan a jelöltséghez szükséges 500 db aláírás! 
Hálásan köszönöm Nektek a bizalmat! 
Az aláírásgyűjtés viszont tovább folytatódik, ezért kérem, hogy mindenki, aki támogatna, az írjon alá aktivistáinknál.

 

 

 

A Telex beszámolója szerint Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szombat kora délután Facebookon jelentette be, hogy mind a 106 egyéni választói körzetben megvan a minimális aláírásmennyiség ahhoz, hogy az egyesült ellenzék minden jelöltje elindulhasson a választáson.

A Fidesz pedig Facebook-posztban számolt be a hírről: a Fidesz jelöltjei mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.