km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Így módosul a vonatok menetrendje december 4-től

Így módosul a vonatok menetrendje december 4-től

Szombathely állomáson december 9-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok – közölte a GYSEV. Emiatt továbbra is vágányzár lesz érvényben, így a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az eddigi vágányzári menetrend december 4-től az alábbiak szerint módosul:

  • Sopron - Győr vasútvonalon

2023. október 27-től 2023. december 9-ig a 1991 számú Sopron (20:21) - Budapest-Déli (22:39) viszonylatú vasárnapi közlekedési rend szerint közlekedő vonat Győr állomásig közlekedik!

2023. december 4-től 2023. december 9-ig (szombat) egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Budapest – Győr – Hegyeshalom vasútvonalon 2023. szeptember 18-tól 2023. december 9-ig a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújítása miatt a Sopron - Győr - Budapest-Keleti viszonylatú InterCity vonatok helyett Tatabánya és Budapest-Kelenföld állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek.

 

  • Sopron - Szombathely vasútvonalon

2023. december 4-től 2023. december 9-ig a személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely- Bük állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik. Szombathely - Szentgotthárd állomások között utazóknak Ják-Balogunyom állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!

 

  • Szombathely – Csorna - Hegyeshalom vasútvonalon

A Budapest – Győr – Hegyeshalom vasútvonalon 2023. szeptember 18-tól december 9-ig a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújítása miatt a Szentgotthárd / Szombathely - Győr - Budapest-Keleti viszonylatú InterCity vonatok helyett Tatabánya és Budapest-Kelenföld állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

2023. december 4-től 2023. december 9-ig vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely - Vép állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely - Hegyeshalom viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Csorna - Hegyeshalom állomások között nem változik! Valamennyi InterCity vonatok helyett Szombathely - Csorna állomások között módosított menetrenddel és megállási renddel vonatpótló autóbuszok közlekednek.

 

  • Szombathely - Zalaszentiván – Zalaegerszeg vonalszakaszon

2023. december 4-től 2023. december 9-ig egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Szombathely - Zalaszentiván állomások között utazóknak a 9838 és a 9819 számú vonatok kivételével Püspökmolnári állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!

Az InterRégió vonatok a 8905 számú vonat kivételével változatlan menetrend szerint közlekednek!

 

  • Szombathely – Kőszeg vasútvonalon

2023. október 29-től 2023. december 09-ig Szombathely - Kőszeg állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

 

  • Szombathely - Szentgotthárd vasútvonalon

2023. december 4-től 2023. december 9-ig a személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szentgotthárd- Szombathely állomások között utazóknak Ják-Balogunyom állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!  Szombathely - Bük állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A 9169 és 9167 sz. személyvonatok rövidített útvonalon, csak Szombathely állomásig közlekednek.

Az InterCity vonatok helyett Szombathely - Csorna állomások között módosított menetrenddel és megállási renddel vonatpótló autóbuszok közlekednek.

 

  • A 20 [Budapest—] Székesfehérvár—Szombathely vasútvonalon, a Szombathely – Celldömölk vonalszakaszon  

2023. december 4-től 2023. december 9-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyvonatok helyett Szombathely - Vép állomások között, a BAKONY InterCity vonatok helyett Szombathely - Celldömölk állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A 9228 számú vonat csak Győr—Celldömölk viszonylatban közlekedik, melyről Szombathely felé a tovább utazás a 9088 számú vonatra átszállva lehetséges.

Vép—Szombathely állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

 

A vágányzári menetrend miatt az átszállások korlátozottan biztosítottak, bővebb tájékoztatás a mellékelt hirdetményekből érhető el.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.