km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vádat emeltek az ittas vezetők ellen

Vádat emeltek az ittas vezetők ellen

A balesetek okozóiról a szonda megfújásakor kiderült, hogy ittasan vezettek. Az egyik jármű közlekedésre alkalmatlan állapotban volt, a fékpedál rossz beállítása miatt. Nem a vezetőn múlt, hogy a kistraktor nem ütközött szemből érkezőnek, miután a lejtőn a traktorvezető kiesett az ülésből az úttest mellé.

 

Az eseteket a 112press foglalta össze: A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsiját Nádasdon, 2021 áprilisában.


A vádirat szerint a vádlott lakott területen, több mint 90 km/h sebességgel, a  záróvonalat átlépve előzött meg egy traktort, majd összeütközött a traktor előtt haladó, az útkereszteződésben a balra kanyarodást már megkezdő személyautóval. A kanyarodó jármű vezetője és egyik utasa súlyos, másik utasa pedig könnyű sérülést szenvedett a balesetben.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Leesett a fűnyíró traktorról az ittas vezető

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki enyhe fokban ittasan vezetett egy fűnyíró kerti traktort és a hozzákapcsolt pótkocsit Felsőcsatáron, 2021 augusztusában.

 


A vádirat szerint a vádlott áttért a baloldalra egy kanyarban, majd kiesett a traktor üléséből. A vezető nélkül maradt jármű megtett még 74 métert irányítás nélkül, mielőtt beborult a vízelvezető árokba. A jármű alkalmatlan volt a közlekedésre, mert rosszul állították be a fékpedálját. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szándékosan ütött el két embert egy férfi, őrizetbe vették
Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert Pécs belvárosában - közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.
Határtalan hazaszeretet képekbe vetítve – Biczó Antal műveiből nyílt kiállítás
Biczó Antal képzőművész vasi és a zalai tájak ihlette komputergrafikáiból május 17-én nyílt kiállítás Vasszécsenyben, a Pungor Ernő Művelődési Házban.
Emlékezzünk II. János Pál pápára
Wadowicében, 1920. május 18-án született Szent II. János Pál pápa (latinul: Ioannes Paulus PP. II; olaszul: Giovanni Paolo II; lengyelül: Jan Paweł II; eredetileg: Karol Józef Wojtyła, elhunyt: Róma, 2005. április 2.) a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig, írja a Paprikablog.
Napsütés, gomolyfelhőkkel
Reggel ugyan még lehetnek felhős, párás tájak, sőt a tegnapi csapadék után ködfoltok is előfordulnak, de ezek gyorsan megszűnnek, és sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, írja előrejelzésében a HungaroMet Nonprofit Zrt.
Szolnok-Falco: botrányos beszólás miatt tiltakozik az Autisták Országos Szövetsége
Komoly problémára hívja fel a figyelmet az Autisták Országos Szövetsége, mely hivatalos levelet is írt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, valamint a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klubnak a május 14-i meccsen történtek miatt.