km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Vádat emeltek a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

Vádat emeltek a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki segítséget nyújtott a nyomozás során elhunyt elkövetőnek 2020 májusában egy szombathelyi nemzeti dohánybolt kirablásában.

 

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő nő szállította a néhai terheltet személygépkocsival az egyik szombathelyi nemzeti dohánybolthoz, majd bement oda felderíteni a terepet. Még az autóban a nő átadott az elkövetőnek egy airsoft pisztolyt – áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében. Ezt követően az elhunyt terhelt bement a dohányboltba, kért egy doboz cigarettát, majd, miután azt zsebre tette, elővette az airsoft pisztolyt, az eladóra fogta, és a bevétel átadását követelte. A sértett 110.000 forintot adott át az elhunyt terheltnek.


A bűncselekmény elkövetése után a nő szállította az elkövetőt a lakására, és a bűncselekményből származó pénzen megosztoztak. A Szombathelyi Járási Ügyészség bűnsegédként, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő nőt, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. 


A járási ügyészség mértékes indítványt is tett a vádiratban, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.


Az elhunyt elkövetővel szemben, mivel halála miatt a büntethetősége megszűnt, a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

 


Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.