km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Lépcsőházi farsang a Derkovitson

Lépcsőházi farsang a Derkovitson

Az 1990-es évek elejétől rendeznek farsangot a Váci Mihály utca 22. szám alatti tömbben. Ilyenkor összegyűlnek a lakók a félemeleten, mindenki hoz valamit: ki szendvicset, ki fánkot, ki házi pálinkát.

 


Sárközi Artúr ötletgazda és főszervező elmondta, hogy az első lakók között költöztek be a lakásba 1981-ben, többen is vannak a lépcsőházban, akik 40 éve itt élnek már. A ’90-es évek elejétől rendeznek lépcsőházi farsangot, eleinte évente, majd kétévente gyűltek össze. Aztán eldöntötték, hogy nem lesz többször, most mégis lakói kérésre újra közösen ünnepeltek. A főszervező kiemelte, egy ilyen programnak nagy közösségépítő, összekovácsoló ereje van, ami a mai rohanó világban hiányzik a hétköznapokból. Itt egy kicsit jobban megismerhetik egymást azok, akik a hétköznapokban maximum köszönnek egymásnak. 


A feladatokat egyébként már korábban leosztották, mindennek megvolt a felelőse: volt, aki a díszítést vállalta magára, míg mások az ételről, italról gondoskodtak. Múlt héten a félemeleten, lufik és virágok között gyűltek össze, fánk és házi pálinka mellett beszélgettek. A gyerekek farsangi jelmezbe bújtak, a délután nagyon jó hangulatban telt. Sárközi Artúr rövid beszédében köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a már ide született gyermeket. Majd átadta a szót Horváth Soma alpolgármesternek, aki köszönetet mondott, hogy idén ismét megszervezték a farsangot. Hozzátette: reméli, sok ilyen alkalommal találkoznak majd. 


Ha minden jól megy és lesz rá igény, akkor nyárra akár gulyáspartit is szervezhetnek, azt azonban nem a lépcsőházban, hanem zöld környezetben tartanák meg. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.