km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Lépcsőházi farsang a Derkovitson

Lépcsőházi farsang a Derkovitson

Az 1990-es évek elejétől rendeznek farsangot a Váci Mihály utca 22. szám alatti tömbben. Ilyenkor összegyűlnek a lakók a félemeleten, mindenki hoz valamit: ki szendvicset, ki fánkot, ki házi pálinkát.

 


Sárközi Artúr ötletgazda és főszervező elmondta, hogy az első lakók között költöztek be a lakásba 1981-ben, többen is vannak a lépcsőházban, akik 40 éve itt élnek már. A ’90-es évek elejétől rendeznek lépcsőházi farsangot, eleinte évente, majd kétévente gyűltek össze. Aztán eldöntötték, hogy nem lesz többször, most mégis lakói kérésre újra közösen ünnepeltek. A főszervező kiemelte, egy ilyen programnak nagy közösségépítő, összekovácsoló ereje van, ami a mai rohanó világban hiányzik a hétköznapokból. Itt egy kicsit jobban megismerhetik egymást azok, akik a hétköznapokban maximum köszönnek egymásnak. 


A feladatokat egyébként már korábban leosztották, mindennek megvolt a felelőse: volt, aki a díszítést vállalta magára, míg mások az ételről, italról gondoskodtak. Múlt héten a félemeleten, lufik és virágok között gyűltek össze, fánk és házi pálinka mellett beszélgettek. A gyerekek farsangi jelmezbe bújtak, a délután nagyon jó hangulatban telt. Sárközi Artúr rövid beszédében köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a már ide született gyermeket. Majd átadta a szót Horváth Soma alpolgármesternek, aki köszönetet mondott, hogy idén ismét megszervezték a farsangot. Hozzátette: reméli, sok ilyen alkalommal találkoznak majd. 


Ha minden jól megy és lesz rá igény, akkor nyárra akár gulyáspartit is szervezhetnek, azt azonban nem a lépcsőházban, hanem zöld környezetben tartanák meg. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.