km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Úthenger alá került a kriptobánya

Úthenger alá került a kriptobánya

384 millió forintnyi infrastruktúrát döngöltek a földbe.

 

Sokkoló akcióról számolt be a maláj Dayak Daily napilap, Sarawak városában a hatóságok 1069 darab, összesen 384 millió forint piaci értékű kriptobányász számítógépet semmisítettek meg a múlt héten. Méghozzá nem túlságosan kifinomult módon, egyszerűen áthajtottak rajtuk egy úthengerrel – emelte ki az Origo szemléje.

 

 

Mint írták, a videó minősége ellenére nyilvánvaló, hogy kriptovaluták bányászatára specializált célhardverekről van szó. A kiadvány szerint a rendőrség idén február és április között, hat különböző rajtaütés során foglalta le az eszközöket, miután a gazdáik ipari mennyiségben lopták a meghajtásukhoz szükséges áramot.

 

A Sarawak Energy Berhad áramszolgáltató szerint a most összezúzott gépek tulajdonosai összesen 608 millió forintnak megfelelő villamos energiát vételeztek illegálisan az eszközparkjaik meghajtásához. Összesen nyolc személyt ítéltek el az ügyek miatt, akik meglepően olcsón megúszták, maximum 579 ezer forintnyi pénzbüntetést és legfeljebb 8 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kaptak a gigantikus anyagi kárt okozott bűncselekményeikért.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.