km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

Pályáznak az Őrség utca burkolatfelújítására: a 174 méteres szakasz költsége 102 millió forint, ebből 50 milliót lehet elnyerni. Sikertelen volt a Bárdos Alice utcára benyújtott pályázat, így újabbat adnak be, ezeket is tárgyalták ma a képviselők a közgyűlésen.

 


Őrség utca burkolatfelújítása

 

Az előterjesztésben az áll, hogy az önkormányzatokért felelős miniszter pályázati felhívást tett közzé önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A támogatandó célok között szerepel a belterületi utak, járdák, hidak felújítása, a rendelkezésre álló központi költségvetési forrás terhére. Egy önkormányzat csak egy pályázatot nyújthat be. 


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik engedélyes és kiviteli tervekkel, valamint építési engedéllyel is az Őrség utca burkolat-felújítására. A felújítandó útszakasz hossza: 174,6 m.  A beruházás tervezői költségbecslése bruttó 102.098.526,- Ft. A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető, amelynek maximális mértéke – Szombathely iparűzési adóerő-képessége alapján – a fejlesztési költség 50%-a lehet, amelynek összege megyei jogú város esetében legfeljebb 50 millió forint. 

 

Németh Ákos (Éljen Szombathely! Egyesület) kifejtette, hogy az utóbbi 40 évben nem nyúlt hozzá senki, nem újította fel senki az Őrség utcát. Köszönetet mondott, hogy 50 millió forintos önrészt mellétesz a város, ha sikeres lesz a pályázat. 


A képviselők megszavazták az előterjesztést. 

 

Bárdos Alice utca burkolatának felújítása

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázati felhívásra a Bárdos Alice utca (4022 hrsz.) burkolatának felújítására nyújtott be pályázatot 2021. március 8-án. A Bárdos Alice utca 170,56 m hosszban került volna felújításra, bruttó 44.575.755,- Ft tervezett költséggel, 22.006.217,- Ft önerő biztosítása mellett. A támogatási kérelmet forráshiány miatt 2021. november 22-én elutasították. 


A pályázathoz szükséges 22.006.217,- Ft önerőt az önkormányzat a 2021. évi költségvetésében biztosította a 2020. évi maradvány „Út, járda, híd, kerékpárút, parkoló, közvilágítási építési és felújítási program, játszótér felújítások, tervezések, térfigyelő kamera rendszer fejlesztések” sora terhére. Ezt nem használták fel. 


A képviselők tudomásul vették a pályázat eredményét. 

 

Fotó: Őrség utca - Németh Ákos Facebook-oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.