km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

Pályáznak az Őrség utca burkolatfelújítására: a 174 méteres szakasz költsége 102 millió forint, ebből 50 milliót lehet elnyerni. Sikertelen volt a Bárdos Alice utcára benyújtott pályázat, így újabbat adnak be, ezeket is tárgyalták ma a képviselők a közgyűlésen.

 


Őrség utca burkolatfelújítása

 

Az előterjesztésben az áll, hogy az önkormányzatokért felelős miniszter pályázati felhívást tett közzé önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A támogatandó célok között szerepel a belterületi utak, járdák, hidak felújítása, a rendelkezésre álló központi költségvetési forrás terhére. Egy önkormányzat csak egy pályázatot nyújthat be. 


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik engedélyes és kiviteli tervekkel, valamint építési engedéllyel is az Őrség utca burkolat-felújítására. A felújítandó útszakasz hossza: 174,6 m.  A beruházás tervezői költségbecslése bruttó 102.098.526,- Ft. A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető, amelynek maximális mértéke – Szombathely iparűzési adóerő-képessége alapján – a fejlesztési költség 50%-a lehet, amelynek összege megyei jogú város esetében legfeljebb 50 millió forint. 

 

Németh Ákos (Éljen Szombathely! Egyesület) kifejtette, hogy az utóbbi 40 évben nem nyúlt hozzá senki, nem újította fel senki az Őrség utcát. Köszönetet mondott, hogy 50 millió forintos önrészt mellétesz a város, ha sikeres lesz a pályázat. 


A képviselők megszavazták az előterjesztést. 

 

Bárdos Alice utca burkolatának felújítása

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázati felhívásra a Bárdos Alice utca (4022 hrsz.) burkolatának felújítására nyújtott be pályázatot 2021. március 8-án. A Bárdos Alice utca 170,56 m hosszban került volna felújításra, bruttó 44.575.755,- Ft tervezett költséggel, 22.006.217,- Ft önerő biztosítása mellett. A támogatási kérelmet forráshiány miatt 2021. november 22-én elutasították. 


A pályázathoz szükséges 22.006.217,- Ft önerőt az önkormányzat a 2021. évi költségvetésében biztosította a 2020. évi maradvány „Út, járda, híd, kerékpárút, parkoló, közvilágítási építési és felújítási program, játszótér felújítások, tervezések, térfigyelő kamera rendszer fejlesztések” sora terhére. Ezt nem használták fel. 


A képviselők tudomásul vették a pályázat eredményét. 

 

Fotó: Őrség utca - Németh Ákos Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Változott az éves elszámolás a Távhőnél: érkezik az összesített számla
A Szomtáv eddig évente több elszámolást küldött a fogyasztóknak, most azonban ezeket egyszerre, összesített számlában kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint, célja pedig, hogy még érthetőbb és átláthatóbb legyen az éves távhős rezsiköltség, olvasható a társaság közleményében.
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.