km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

Pályáznak az Őrség utca burkolatfelújítására: a 174 méteres szakasz költsége 102 millió forint, ebből 50 milliót lehet elnyerni. Sikertelen volt a Bárdos Alice utcára benyújtott pályázat, így újabbat adnak be, ezeket is tárgyalták ma a képviselők a közgyűlésen.

 


Őrség utca burkolatfelújítása

 

Az előterjesztésben az áll, hogy az önkormányzatokért felelős miniszter pályázati felhívást tett közzé önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A támogatandó célok között szerepel a belterületi utak, járdák, hidak felújítása, a rendelkezésre álló központi költségvetési forrás terhére. Egy önkormányzat csak egy pályázatot nyújthat be. 


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik engedélyes és kiviteli tervekkel, valamint építési engedéllyel is az Őrség utca burkolat-felújítására. A felújítandó útszakasz hossza: 174,6 m.  A beruházás tervezői költségbecslése bruttó 102.098.526,- Ft. A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető, amelynek maximális mértéke – Szombathely iparűzési adóerő-képessége alapján – a fejlesztési költség 50%-a lehet, amelynek összege megyei jogú város esetében legfeljebb 50 millió forint. 

 

Németh Ákos (Éljen Szombathely! Egyesület) kifejtette, hogy az utóbbi 40 évben nem nyúlt hozzá senki, nem újította fel senki az Őrség utcát. Köszönetet mondott, hogy 50 millió forintos önrészt mellétesz a város, ha sikeres lesz a pályázat. 


A képviselők megszavazták az előterjesztést. 

 

Bárdos Alice utca burkolatának felújítása

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázati felhívásra a Bárdos Alice utca (4022 hrsz.) burkolatának felújítására nyújtott be pályázatot 2021. március 8-án. A Bárdos Alice utca 170,56 m hosszban került volna felújításra, bruttó 44.575.755,- Ft tervezett költséggel, 22.006.217,- Ft önerő biztosítása mellett. A támogatási kérelmet forráshiány miatt 2021. november 22-én elutasították. 


A pályázathoz szükséges 22.006.217,- Ft önerőt az önkormányzat a 2021. évi költségvetésében biztosította a 2020. évi maradvány „Út, járda, híd, kerékpárút, parkoló, közvilágítási építési és felújítási program, játszótér felújítások, tervezések, térfigyelő kamera rendszer fejlesztések” sora terhére. Ezt nem használták fel. 


A képviselők tudomásul vették a pályázat eredményét. 

 

Fotó: Őrség utca - Németh Ákos Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.