km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

174 méteres szakaszon újulhat meg az Őrség utca

Pályáznak az Őrség utca burkolatfelújítására: a 174 méteres szakasz költsége 102 millió forint, ebből 50 milliót lehet elnyerni. Sikertelen volt a Bárdos Alice utcára benyújtott pályázat, így újabbat adnak be, ezeket is tárgyalták ma a képviselők a közgyűlésen.

 


Őrség utca burkolatfelújítása

 

Az előterjesztésben az áll, hogy az önkormányzatokért felelős miniszter pályázati felhívást tett közzé önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A támogatandó célok között szerepel a belterületi utak, járdák, hidak felújítása, a rendelkezésre álló központi költségvetési forrás terhére. Egy önkormányzat csak egy pályázatot nyújthat be. 


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik engedélyes és kiviteli tervekkel, valamint építési engedéllyel is az Őrség utca burkolat-felújítására. A felújítandó útszakasz hossza: 174,6 m.  A beruházás tervezői költségbecslése bruttó 102.098.526,- Ft. A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető, amelynek maximális mértéke – Szombathely iparűzési adóerő-képessége alapján – a fejlesztési költség 50%-a lehet, amelynek összege megyei jogú város esetében legfeljebb 50 millió forint. 

 

Németh Ákos (Éljen Szombathely! Egyesület) kifejtette, hogy az utóbbi 40 évben nem nyúlt hozzá senki, nem újította fel senki az Őrség utcát. Köszönetet mondott, hogy 50 millió forintos önrészt mellétesz a város, ha sikeres lesz a pályázat. 


A képviselők megszavazták az előterjesztést. 

 

Bárdos Alice utca burkolatának felújítása

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázati felhívásra a Bárdos Alice utca (4022 hrsz.) burkolatának felújítására nyújtott be pályázatot 2021. március 8-án. A Bárdos Alice utca 170,56 m hosszban került volna felújításra, bruttó 44.575.755,- Ft tervezett költséggel, 22.006.217,- Ft önerő biztosítása mellett. A támogatási kérelmet forráshiány miatt 2021. november 22-én elutasították. 


A pályázathoz szükséges 22.006.217,- Ft önerőt az önkormányzat a 2021. évi költségvetésében biztosította a 2020. évi maradvány „Út, járda, híd, kerékpárút, parkoló, közvilágítási építési és felújítási program, játszótér felújítások, tervezések, térfigyelő kamera rendszer fejlesztések” sora terhére. Ezt nem használták fel. 


A képviselők tudomásul vették a pályázat eredményét. 

 

Fotó: Őrség utca - Németh Ákos Facebook-oldala

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hidegen, esősen indult a kedd, és délután sem javul jelentősen az idő
Keddre virradóan nyugaton, északnyugaton esőre ébredtünk.
Vármegyei II. osztály, déli csoport: a Rum mesterötösnek is köszönhetően, a Nárai mesternégyessel nyert, de a Körmend is ötöt rúgva tartotta otthon a pontokat
A Bajánsenye a Gyöngyöshermán-Szentkirályt, az Újperint a Rábatótfalut múlta felül 2-1-re. A Szentpéterfa három gólja három pontot ért számukra, a Felsőcsatár és az Egyházasrádóc azonban nem bírt egymással.
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.