km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Utca közepén heverő kézigránáthoz riasztottak tűzszerészeket Kőszegre - nem volt éles a szerkezet

Utca közepén heverő kézigránáthoz riasztottak tűzszerészeket Kőszegre - nem volt éles a szerkezet

Nem tartalmazott robbanótöltetet az a kézigránátnak látszó tárgy, ami miatt a rendőrök lezárták a kőszegi Bersek József utca egy szakaszát, írja a 112press.hu.

A tudósítás szerint: "Egy földes utca közepén talált rá valaki a kézigránátnak látszó szerkezetre, emiatt értesítette a hatóságokat szerdán délelőtt. A helyszínre tűzszerészeket riasztottak.

A rendőrség lezárta az érintett útszakaszt. A gránátnak látszó tárgy közvetlen környezetében nem volt lakóépület. Mint kiderült, az eszköz nem tartalmazott robbanótöltetet, úgynevezett gyakorló gránát volt. Ezek a szerkezetek az eredetihez nagyon hasonló kinézetű és szerkezetű kiképzőeszközök. A hazai online piactereken pár ezer forintért lehet beszerezni ilyen tárgyakat.

Valószínűleg senki sem akart riogatni az úton heverő gránáttal, egyszerűen elveszíthette, miközben pl. a kertjébe tartott. Az pedig más kérdés, miért hordoz valaki magával gyakorló gránátot...

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.