km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Újra átölelték a Borostyánkő Áruházat

Újra átölelték a Borostyánkő Áruházat

1978-ban nyitott Szombathelyen a Borostyánkő Áruház – a legendásan összetartó volt "boris" munkatársak immár harmadszor jöttek össze, hogy szeretett munkahelyükre emlékezve jelképesen átöleljék az áruház épületét, és utána nagyot mulassanak, felidézve a múlt idők hangulatát.

A Borostyánkő Áruház 1978 május 2-án nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. A szombathelyiek nagyon kedvelték a modern üzletközpontot, ami nem csoda: a többszintes, klimatizált eladóterű áruháznak már akkor saját stúdiója volt, ahonnan a vásárlókat és a munkatársakat tájékoztatták, és zene is szólt. Ki ne emlékezne a mozgólépcsőre, ami szintén sokakat vonzott a vásárlás élménye mellett, és persze az árukészlet minősége és mennyisége – ami, karöltve a kereskedők szakszerűségével és hozzáállásával, remek élménnyé tette a vásárlást. A jó kollektívának köszönhető, hogy az egykori munkatársak a mai napig, 45 év után is a sajátjuknak tekintik egykori munkahelyüket, és, immár harmadik alkalommal, május 6-án is élőláncban állták körül 101-en a Bori épületét. 

Tóth Gyuláné, "Papíros" Gyöngyi 1978-tól 1995-ig dolgozott a Borostyánkő Áruházban, a napicikk osztály papírrészlegén. Már harmadszor szervezi meg az egykori borisok összejövetelét: először 2013-ban, majd, a nyitás 40. évfordulójára emlékezve 2018-ban. Idén május 6-án, szombaton emlékeztek meg a régi időkről: a szlogenjük, hogy "Öt év múlva újra találkozunk, szeretetben és egészségben". Idén a közel 300 dolgozóból 101-en jöttek össze. Arra a kérdésre, hogy mi a titka az áruház legendásan jó kollektívájának, Gyöngyi elmondta, hogy a 70-es évek végén az országban nem volt még egy ilyen modern áruház: dr. Gonda Györgynek, a megyei tanács egykori elnökének és Regős Ferencnek, a Vasiker igazgatójának volt köszönhető, hogy1978-ban létrejött a Borostyánkő Áruház, melynek kivitelezője a Maribori Konstruktor Vállalat volt.

Regős Ferenc jó érzékkel a jó kedélyű, pozitív gondolkodású és jó kereskedő dolgozókat hozta ide a Vasiker üzleteiből, akik tényleg mindent megtettek a vásárlókért – mesélte Gyöngyi, és hozzátéve, hogy a csínytevések sem hiányoztak az áruház dolgozóinak mindennapjaiból. Szombaton a nagy ölelés után a Pannónia étteremben folytatták a nosztalgiázást a régi "borisok", tánc és zene is volt Miski Ferenc jóvoltából, felidézve azokat az időket, mikor, egy-egy jól sikerült vállalati bulin úgy mulattak, hogy majd' leszakadt az áruház.

TP
Fotó:Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Gothard csillagok: a versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmazták
Megyei és országos tanulmányi versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmaztak idén is a Gothard Jenő Általános Iskolában. A büszke szülők és tanárok megtöltötték a Savaria mozi nagytermét a “Gothard Csillagok” gálán, ahol az iskola minden hatodik diákját emléklappal köszöntötték.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.