km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Újabb magabiztos Falco-siker, a DEAC legyőzésével hangoltak az Alba elleni derbire a sárga-feketék

Újabb magabiztos Falco-siker, a DEAC legyőzésével hangoltak az Alba elleni derbire a sárga-feketék

Milos Konakov fiai 87-68-ra verték hajdúsági ellenfelüket a bajnokság 9. fordulójában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 9. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - DEAC 87-68 (29-16, 22-20, 16-12, 20-20)

Falco: Pongó Ma. 11/9, Tanoh Dez 7, Benke 11/3, Tiby 19/3, Keller Á. 2. Csere: Pot -, Perl 19/3, Barac 6, Jordano 5/3, Krivacsevics 3, Verasztó -, Kovács B. 4.

Edző: Milos Konakov

DEAC: Edwin 14, Hőgye 4, Drenovac 15, Williamson 5, Buljevic 6/3. Csere: Mócsán 16/9, Sagodi 2, Buckles 6/3, Csizmadia -, Várszegi -.

Edző: Andjelko Mandic

 

Hosszú idő után újra az Aréna Savariában szállt harcba a bajnoki pontokért a Falco, amely az idegenbeli sorozat után a DEAC együttesét látta vendégül a 9. játéknapon. 

 

Tiby kosarával nyitotta a találkozót a címvédő, majd kisvártatva Pongó növelte a hazai előnyt (4-0). A debreceniek nem igazán találták a ritmust, az ellenszert, a Falco pedig kíméletlenül büntetett: Pongó triplája után már 7-0 állt az eredményjelző táblán, majd Benke Szilárd harcolt ki egy 2+1-et. Bő három perc elteltével sem jegyezhettünk volt vendég kosarat, Benke hármasa viszont célba ért, nagyon bekezdett a Konakov-legénység (12-0). Időt is kért Andjelko Mandic, a debreceniek pedig jól tértek vissza a pályára, zsinórban négy pontot szereztel (12-4). Kezdtek életjeleket mutatni a vendégek, ám ehhez természetesen a sárga-feketéknek is volt néhány szavuk, akik mindenre tudtak válaszolni. 21-10-nél Perl Zoltán büntetőzött hibátlanul, majd a sötétmezesek is megtették ugyanezt, továbbra is tíz ponton kívül volt a DEAC. (23-12). Krivacevic Márkó 50%-os volt a vonalról, a negyed végén felváltva estek a pontok, ez első etap utná 29-16 állt az eredményjelző táblán. 

 

Boris Barac révén érte el a 30 pontot a hazai gárda, a DEAC-nak pedig továbbra is futnia kellett az eredmény után (30-18). Ezt meg is tette a debreceni csapat, két triplával villámgyorsan 30-24-re zárkózott, ezután viszont öt hazai pontot jegyezhettünk fel, 35-24-re vezetett a Falco. Hullámzott a mérkőzés, potyogtak a kosarak, 37-31-nél ismét hat pontra olvadt a vasi előny. Jordano triplája nagyon kellett a szombathelyieknek, ahogy Tanoh Dez hatalmas zsákolása is, 42-33-nál újfent időt kért Andjelko Mandic. A Debrecen büntetőire ezúttal Perl Zoltán felelt, szépen tett vissza egy támadólepattanót, majd egy triplát is elsüllyesztett (47-36). Rövidzárlat volt ez a DEAC-tól, újabb hazai kosarakat jegyezhettünk fel, a nagyszünetben 51-36-ra vezetett a Konakov-legénység. 

 

Perl és Benke szép összjátéka után született meg a harmadik játékrész első kosara, majd öt DEAC-pont került fel az eredményjelzőre, 53-41 volt az állás. Sokat hibáztak ebben a periódusban a felek, tiszta dobóhelyzetekben rontottak, Perl Zoltán viszont gyarapította saját maga és csapata pontjainak számát (57-41). Meglehetősen akadozott a debreceniek gépezete, ezt ki is használta a Falco, 59-41-nél ismét vendég timeout következett. Andjelko Mandic próbálta felrázni tanítványait, inkább kevesebb, mint több sikerrel, 63-41-nél már húsz pont feletti volt a differencia. Milos Konakov fiai a tetemes előny ellenére sem lassítottak, az utolsó felvonás előtt 67-48 volt az állás. 

 

Ezt egy 5-0-s rohammal kezdte a vendég alakulat, szombathelyi részről Tanoh Dez volt eredményes, ráadásul egymás után három pontot szórt (70-53). Az újabb hazai kosár után időt kért a DEAC, majd büntetőkkel kapaszkodhatott volna, de csak egyet tudott értékesíteni. Sok volt a fault, a szabálytalanság, főleg a sárga-feketék részéről, így aztán ezekkel a büntetőkkel tudott felfelé araszolgatni a hajdúsági gárda (72-59). A vendéglátó ennek ellenére magabiztosan őrizte előnyét, ráadásul újabb kosarakat is hozzá tudott tenni addigi terméséhez, s végül rendkívül magabiztos, 87-68-as győzelmet aratott. 

 

Jövő héten szerdán igazi szuperrangadó vár a szombathelyiekre, 18 órás kezdettel a listavezető Alba Fehérvár érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.