km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Újabb körözés KGBéla ellen

Újabb körözés KGBéla ellen

Kovács Béla volt jobbikos politikusnak kémkedésért kellene börtönben lennie, de nem vonult be. Költségvetési csalásért is elítélték, nem fizette be az ezzel járó pénzbüntetést, most ezért adtak ki ismételten elfogatóparancsot ellene. Vajon hol bújkálhat?

A Blikk szúrta ki a police.hun-n, hogy a KGBéla-ként ismert Kovács Bélát ismét körözi a rendőrség. Kovács Bélát 2020. szeptember 24-én elsőfokon bűnösnek találtta a bíróság az Európai Unió intézményei elleni kémkedés, költségvetési csalás, és hamis magánokirat felhasználása miatt. Az elsőfokú ítélet felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést szabott ki rá. A Fővárosi Ítélőtábla és a Kúria későbbi döntéseivel súlyosbította a büntetést, beleértve a kémkedésért kiszabott ötéves fegyházra ítélését.

2022 novemberében a magyar rendőrség költségvetési csalás miatt adott ki ellene körözést, melyet 2023 nyarán nemzetközi elfogatóparancs követett, mert a börtön elől megszökött. Most azért körözik újra, mert nem fizette be a költségvetési csalásért kiszabott 1,2 millió forintos bírságot.

Kovács Béla valószínűleg Moszkvában él, teljes biztonságban, az orosz jogban ugyanis nem létezik sem az unió intézményei elleni kémkedés, sem az unió kárára elkövetett költségvetési csalás, így nem fogják kiadni hazánknak. Főleg nem, ha ráadásul orosz állampolgár is, írta meg korábban a Magyar Nemzet.
 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak