km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben

Új Vas megyei zenekar indul hódító útjára 2024-ben

Összeállt három fiatal tehetség, Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell, így született meg az Andalgó.

Léhárt Míra és Polgár Patrik formációja valószínűleg nem cseng ismeretlenül a Vas megyei körökben, sőt, meg merjük kockáztatni, hogy a megyehatáron kívül is bőven akadnak olyanok, akik már hallották őket vagy hallottak róluk. A duó két éve alakult, egyre több dalukat játsszák regionális, valamint országos rádiók, 2023-ban több, mint ötven koncertet adtak országszerte –, a szezont egyébként Patrik lakhelyén, a Vas megyei Felsőszölnökön zárták december 29-én.

Az új év pedig még több újdonságot tartogat a fiatal zenészek számára: úgy döntöttek ugyanis, hogy zenekarrá formálódnak.

„Több mint 4 éve mozgok az akusztikus, 'egyszálgitár' központú zenei vonalon, s ebből Mírával már lassan két éve alkotunk egy formációt. Bármennyire is szeretem ezt a letisztult, egyedi hangulatú világot, mindig is szerettem volna párhuzamosan ugyanezt megcsinálni zenekarosabb formában. Néhány éve Szombathely egyik legjobb autósiskolájának növendéke voltam, amikor az oktatóm, Magyar Péter mesélte, hogy a fia ütőshangszeresnek tanul. Ekkor kerestem rá Magyar Marcellre, akinek az interneten fellelhető videóiból egyből átjött, hogy kiváló zenész” – mesélte a Savaria Fórumnak Polgár Patrik.

Polgár Patrik

Aztán nem is habozott, megkereste Marcellt és elkezdtek együtt is zenélni. Bekerültek a 2023-as Veszprémi Utcazene Fesztivál húsz döntőse közé is, így négy napon át négy különböző színpadon koncerteztek.

„Itt jött egyből az ötlet, hogy mi lenne, ha kibővülnénk. Nem titok, nem csak zeneileg, de emberileg is nagyon egy hullámhosszon voltunk a kezdetektől és nagy örömünkre igent mondott. Nem titok, hogy nagyon örülnénk, ha még további hangszeresek is csatlakoznának hozzánk idővel. Mindenesetre most élvezzük a közös munkát, az együtt töltött időt és 'andalgunk' előre az úton az álmaink felé” – árulta el Patrik, utalva a zenekar nevére.

„Patrikkal nagyon szeretjük azokat a koncerteket, amikor ketten, akusztikusan szólaltatjuk meg a dalokat, de nyáron eljött az a pont amikor úgy döntöttünk, hogy szeretnénk színesíteni a hangzásban. Így jött a képbe Magyar Marcell. Érdekes dolog, amikor már a legelső alkalommal megvan az összhang. Abszolút éreztem ezt a mi esetünkben. Nagyon jó hangulatban telt minden próba és koncert, és zeneileg is úgy érzem, hogy nagyon egy hullám hosszan mozgunk. Sok tervünk van a jövőt nézve, úgy tűnik, hogy egy a cél, nagyon kíváncsiak vagyunk, mit hoz ez az év” – tette hozzá Míra.

Léhárt Míra

„Míra és Patrik júniusban keresett meg, hogy csatlakozzak a duójukhoz, mint ütőhangszeres session zenész, mivel szerettek volna a Veszprémi Utcazene Fesztiválon zenekarosabb hangzást elérni. Olyannyira jól sikerült a közös munka, hogy pár őszi koncert után novemberben megkérdezték, hogy lenne-e kedvem velük zenekart alapítani. Így jött létre az Andalgó nevű formáció, melynek hárman vagyunk oszlopos tagjai. Nagyon szépen köszönöm nekik a bizalmat, hogy engem választottak. Rendkívüli öröm velük egy színpadon játszani és közösen dolgozni. Aminek különösen örülök, hogy bennük nem csak munkatársra, hanem igaz barátra is leltem” – mondta lapunknak Marcell.

Magyar Marcell

Az Andalgó legelső idei koncertje január 6-án lesz Székesfehérváron, a Petz Sörözőben, ahol saját dalok mellett Elefánt, Hiperkarma, 30Y, Quimby, Kispál és a Borz, Péterfy Bori,Carson Coma, Konyha és Esti Kornél slágerek feldolgozásai is felcsendülnek.

 

CzB

Fotó: Hegyes Anett

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.