km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Új midibuszok érkeztek a Blaguss flottájába

Új midibuszok érkeztek a Blaguss flottájába

Új midibuszok járják a várost. A Blaguss az előző három kisebb méretű autóbuszát teljesen újakra cserélte. Az utasokat komfortosabb ülőtér és tágasabb belső várja.

2022. január 1-től váltott szolgáltatót a város a közösségi közlekedésben. Akkor jelentek meg egyes helyi járatos vonalakon a kisebb méretű midi buszok, amelyek hamar népszerűvé váltak az utasok körében.

Tóth Gergely, a Blaguss Agora Hungary Kft. kirendeltségvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, ennek az autóbusznak a családias jellege is azt eredményezi, hogy az utasok nagyon gyorsan megszerették, jókat lehet rajta beszélgetni, kényelmesek, könnyen fel-, illetve le lehet szállni az alacsony padlós kivitelnek köszönhetően. Alapvetően a szombathelyiek szeretik ezeket a járműveket.

Az elmúlt másfél hétben három új midibusz érkezett Szombathelyre, a Blaguss a korábban használt hasonló járműveket cserélte újakra. Ezek még jobban megfelelnek az utasok igényeinek. Eggyel kevesebb ülés áll rendelkezésre, de éppen emiatt az eddigiekhez képest tágasabb lett az utastér. Az ülőhelyek komfortosabbá váltak.

Tóth Gergely hozzátette, az üzemeltetési szempontok játszottak szerepet a midi autóbuszok cseréjében. Ezek elődjei sok kilométert futottak Szombathelyen, a garancia időszak is lejárt, ezért döntöttek amellett, hogy megújítják ezt a három autóbuszt.

A midibuszokat az alacsonyabb utaslétszámú vonalakon közlekedtetik. Hétközben a 6-os, a 22-es, a 23-as és a 25-ös járatokon, hétvégén pedig minden kevésbé kihasznált vonalon lehet velük találkozni.

 

 

 

Forrás: SZTV
Fotó: Facebook/Blaguss

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.