km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Új közösségi tér a KISZ-lakótelepen

Új közösségi tér a KISZ-lakótelepen

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat a közelmúltban a "Közösségi terek kialakítása a szombathelyi KISZ lakótelepen" címmel pályázati projektet valósított meg, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, a pályázaton elnyert forrásból a Szombathely, Jászai M. u. 4. sz. alatti épület földszintjének részleges felújításával, átalakításával a hátrányos helyzetű emberek elszigetelődésének megakadályozása, közösségi bevonása, képzése céljából infrastrukturális fejlesztés történt meg és megvalósult a projektarányos akadálymentesítés, azaz az épületbe történő akadálymentes bejutás. Kialakításra került két közösségi tér, melyek alkalmasak különféle programok, foglalkozások, tematikus beszélgetések, stb. lebonyolítására.


Az új közösségi teret ünnepélyes keretek között, "Miénk itt a tér!" címmel avatták fel a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat és az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. szervezésében. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, Németh Ákos tanácsnok, az érintett körzet képviselője, valamint dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.