km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Új járványügyi intézkedések lépnek életbe Burgenlandban

Új járványügyi intézkedések lépnek életbe Burgenlandban

Napi kötelező tesztelést rendelnek el a tartományi holding cégeinél, és minden településen oltópontot nyitnak Burgenlandban, így lassítanák a koronavírus omikron variánsának terjedését. A tartomány saját laborkapacitással készül a megnövekedett tesztigényre, és gyorsítaná a karanténhatározatok feldolgozását is, számolt be róla az orf.at.

 

Mint írják, a tartományi kormány azzal számol, hogy egy újból kibontakozó járványhullám az előzőhöz hasonló mértékben fogja megterhelni a kórházakat is. Ahhoz, hogy ezen úrrá tudjanak lenni, fontos a minden területre kiterjedő tesztelés – fogalmazott Hans Peter Doskozil tartományfőnök.


A felkészülés jegyében a kritikus infrastruktúrához tartozó cégeknél, intézményeknél, mint az ápolási otthonok, a kórházak valamint a tartományi kormányhivatal és a holding egységei, január 10-től naponta tesztelik az oltott és az oltatlan munkatársakat egyaránt. Az oltatlan dolgozóknak a napi antigénteszt mellett heti háromszor PCR-tesztet is végeztetniük kell, ami 48 óráig érvényes. A már beoltott kórházi és ápolási dolgozók heti kétszer kötelesek PCR-tesztet végeztetni, ami nekik 72 órán át érvényes. A tartományi kormányhivatal és holding beoltott munkatársainak heti egyszer kell PCR-tesztre menniük. A rendelkezés négy hétig érvényes.


Az új szabályokhoz igazított teszt- és laborkapacitást minden olyan cégnek vagy intézménynek felajánlja Burgenland tartomány, amely az állami előírások szerint a kritikus infrastruktúra részének számít. A Sanochemia céggel közösen felállított rendszer egyelőre napi 2.000 PCR-teszt értékelésére alkalmas.


Az átoltottság további növelése érdekében január 18-tól oltópont nyílik minden burgenlandi településen. Nyitva maradnak a tartományi oltó- és tesztközpontok is, és a háziorvosoknál is lehetséges az oltás felvétele.


Hans Peter Doskozil azt is megígérte, hogy növelik a járási hivatalok személyzetét, így gyorsabban tudják feldolgozni a karantént elrendelő és feloldó határozatokat.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.