km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Új járványügyi intézkedések lépnek életbe Burgenlandban

Új járványügyi intézkedések lépnek életbe Burgenlandban

Napi kötelező tesztelést rendelnek el a tartományi holding cégeinél, és minden településen oltópontot nyitnak Burgenlandban, így lassítanák a koronavírus omikron variánsának terjedését. A tartomány saját laborkapacitással készül a megnövekedett tesztigényre, és gyorsítaná a karanténhatározatok feldolgozását is, számolt be róla az orf.at.

 

Mint írják, a tartományi kormány azzal számol, hogy egy újból kibontakozó járványhullám az előzőhöz hasonló mértékben fogja megterhelni a kórházakat is. Ahhoz, hogy ezen úrrá tudjanak lenni, fontos a minden területre kiterjedő tesztelés – fogalmazott Hans Peter Doskozil tartományfőnök.


A felkészülés jegyében a kritikus infrastruktúrához tartozó cégeknél, intézményeknél, mint az ápolási otthonok, a kórházak valamint a tartományi kormányhivatal és a holding egységei, január 10-től naponta tesztelik az oltott és az oltatlan munkatársakat egyaránt. Az oltatlan dolgozóknak a napi antigénteszt mellett heti háromszor PCR-tesztet is végeztetniük kell, ami 48 óráig érvényes. A már beoltott kórházi és ápolási dolgozók heti kétszer kötelesek PCR-tesztet végeztetni, ami nekik 72 órán át érvényes. A tartományi kormányhivatal és holding beoltott munkatársainak heti egyszer kell PCR-tesztre menniük. A rendelkezés négy hétig érvényes.


Az új szabályokhoz igazított teszt- és laborkapacitást minden olyan cégnek vagy intézménynek felajánlja Burgenland tartomány, amely az állami előírások szerint a kritikus infrastruktúra részének számít. A Sanochemia céggel közösen felállított rendszer egyelőre napi 2.000 PCR-teszt értékelésére alkalmas.


Az átoltottság további növelése érdekében január 18-tól oltópont nyílik minden burgenlandi településen. Nyitva maradnak a tartományi oltó- és tesztközpontok is, és a háziorvosoknál is lehetséges az oltás felvétele.


Hans Peter Doskozil azt is megígérte, hogy növelik a járási hivatalok személyzetét, így gyorsabban tudják feldolgozni a karantént elrendelő és feloldó határozatokat.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.