km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Épül az új bölcsőde, 48 kisgyermeknek lesz hely

Épül az új bölcsőde, 48 kisgyermeknek lesz hely

Elkezdődött az új bölcsőde építése a régi városi strand területén. Négy csoportban 48 kisgyermek számára lesz itt hely. Az új intézmény hiánypótló, hiszen városszerte telítettek a férőhelyek. A beruházás 460 milliós TOP-forrásból és 200 millió forint önkormányzati önerőből valósul meg. A nyitás 2023 első negyedévében várható.

 

Javában folyik a területrendezés, kilenc fát kellett eltávolítani, hogy elkezdődhessen az építkezés. Már kitűzték az épület helyét. A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. László Győző alpolgármester jelentette be az örömteli hírt, hogy elkezdődött a kivitelezés. Nagy szükség van az új bölcsődére, hiszen nincs szabad férőhely a városban. A helyszín ideális a belvárosban élő családok és a kórházban dolgozó anyukák számára. 2019-ben konszenzussal döntötték el, hogy a város pályázik bölcsőde építésre.


Kopcsándi József önkormányzati képviselő elmondta, hogy a környéken a Kuckó bölcsőde az egyetlen, ahol két-háromszoros a túljelentkezés. Ennek kezelésére megoldást kellett találni. Véletlen, hogy erre egy pályázat adott lehetőséget, nem légből kapott ötlet volt, hogy ide épüljön meg.


A beruházás története szövevényes: az első közbeszerzés eredménytelenül zárult, a második eljárásban pedig a legkedvezőbb árajánlat 145 millióval volt magasabb a tervezettnél. Ezért jelentős a csúszás, csak idén januárban hirdettek győztest. A majdnem 4000 m2-es telken egy modern, 660 m2-es épületet húznak fel.


Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője kiemelte, hogy a kötelező elemeken kívül lesz benne sószoba, tornaszoba, külön udvarrész, EU-szabványos játékokkal, tehát modern, és működésében is energiatakarékos épület lesz, ami költséghatékony működést tesz lehetővé. 13 fő új dolgozó fog dolgozni.


A telken belül 11 parkolót építenek a dolgozóknak, a szomszédos Esterházy utcában pedig 14 szülői parkolót alakítanak ki önkormányzati forrásból, ezek használati rendje még kidolgozás alatt van. Az építkezésre 12 hónap áll rendelkezésre, a tervek szerint 2023 első negyedévében nyílik meg az új bölcsi, ami a Városligeti Bölcsőde nevet kapja. Már idén ősszel jelezhetik a szülők, ha gyermekük tavasszal ide szeretne járni.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.