km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Épül az új bölcsőde, 48 kisgyermeknek lesz hely

Épül az új bölcsőde, 48 kisgyermeknek lesz hely

Elkezdődött az új bölcsőde építése a régi városi strand területén. Négy csoportban 48 kisgyermek számára lesz itt hely. Az új intézmény hiánypótló, hiszen városszerte telítettek a férőhelyek. A beruházás 460 milliós TOP-forrásból és 200 millió forint önkormányzati önerőből valósul meg. A nyitás 2023 első negyedévében várható.

 

Javában folyik a területrendezés, kilenc fát kellett eltávolítani, hogy elkezdődhessen az építkezés. Már kitűzték az épület helyét. A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. László Győző alpolgármester jelentette be az örömteli hírt, hogy elkezdődött a kivitelezés. Nagy szükség van az új bölcsődére, hiszen nincs szabad férőhely a városban. A helyszín ideális a belvárosban élő családok és a kórházban dolgozó anyukák számára. 2019-ben konszenzussal döntötték el, hogy a város pályázik bölcsőde építésre.


Kopcsándi József önkormányzati képviselő elmondta, hogy a környéken a Kuckó bölcsőde az egyetlen, ahol két-háromszoros a túljelentkezés. Ennek kezelésére megoldást kellett találni. Véletlen, hogy erre egy pályázat adott lehetőséget, nem légből kapott ötlet volt, hogy ide épüljön meg.


A beruházás története szövevényes: az első közbeszerzés eredménytelenül zárult, a második eljárásban pedig a legkedvezőbb árajánlat 145 millióval volt magasabb a tervezettnél. Ezért jelentős a csúszás, csak idén januárban hirdettek győztest. A majdnem 4000 m2-es telken egy modern, 660 m2-es épületet húznak fel.


Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője kiemelte, hogy a kötelező elemeken kívül lesz benne sószoba, tornaszoba, külön udvarrész, EU-szabványos játékokkal, tehát modern, és működésében is energiatakarékos épület lesz, ami költséghatékony működést tesz lehetővé. 13 fő új dolgozó fog dolgozni.


A telken belül 11 parkolót építenek a dolgozóknak, a szomszédos Esterházy utcában pedig 14 szülői parkolót alakítanak ki önkormányzati forrásból, ezek használati rendje még kidolgozás alatt van. Az építkezésre 12 hónap áll rendelkezésre, a tervek szerint 2023 első negyedévében nyílik meg az új bölcsi, ami a Városligeti Bölcsőde nevet kapja. Már idén ősszel jelezhetik a szülők, ha gyermekük tavasszal ide szeretne járni.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.