km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Új banknál vezetheti számláját a szombathelyi önkormányzat

Új banknál vezetheti számláját a szombathelyi önkormányzat

Nemcsak a szombathelyi önkormányzat, hanem annak valamennyi intézménye új pénzintézetnél vezetheti bankszámláját a jövő évtől, erről is szavaznak a szombathelyi közgyűlésen.

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és intézményei részére a bankszámlavezetési feladatokat évenkénti versenyeztetési eljárás alapján 2014. január 1-től az UniCredit Bank Hungary Zrt. látja el. A meglévő számlaszerződés 2023. december 31-én lejár, így Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Versenyszabályzata alapján az elmúlt évek gyakorlatával megegyezően 2023. szeptember 18-án írták ki -derül ki az előterjesztésből. 


Az ajánlattétel határideje és az ajánlatok felbontásának időpontja 2023. szeptember 28-án 10.00 órában volt meghatározva. Az előírt határidőre 3 ajánlat érkezett a következők szerint: a K&H Bank Zrt. ajánlata 2023. szeptember 25-én 14 óra 10 perckor, az UniCredit Hungary Bank Zrt. ajánlata 2023. szeptember 27-én 14 óra 31 perckor és az OTP Bank Nyrt. ajánlata 2023. szeptember 28-án 9 óra 7 perckor érkezett. Az ajánlatok megfelelnek az ajánlattételi felhívásnak, tehát érvényesek. A bontáson résztvevő UniCredit Hungary Bank Zrt. ajánlattevő ezt követően egy újabb ajánlatot nyújtott be határidőn túl, 2023. szeptember 28-án 14 óra 26 perckor, ami a Versenyszabályzat III/8.10.a pontja alapján érvénytelen.


Az OTP Bank Nyrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot, így a 2024-es évre vonatkozóan annak elfogadását javasolják a közgyűlésnek. 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.