km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Törley Katalin a Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának második helyére került

Törley Katalin a Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának második helyére került

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója, akit 2 éve rúgtak ki a Kölcsey gimnáziumból a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listájának második helyére került - a listát a párt tette közzé vasárnap közösségi oldalán.

Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, 2022 elejéig a főpolgármesteri hivatal részvételiségért felelős főtanácsadója vezeti a Magyar Kétfarkú Kutyapárt EP-listáját -  derül ki a párt Facebook-bejegyzéséből.

A lista második helyére Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója került, akit 2022-ben rúgtak ki a Kölcseyből, és ezért sorstárs kollégáival együtt pert indított a tankerület ellen. A posztban rövid jellemzés olvasható róla: 

"23 évig tanított francia nyelvet, irodalmat és civilizációt. Az állásából 2022 októberében elbocsátották a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétel miatt.

Jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként."

Törley így nyilatkozott az MKKP-vel való együttműködésről a 444-nek: 

„Ez egy szervezeti döntés volt. Ez nem az én személyes utam, hanem az egész Tanítanék állt bele ebbe. De mivel az EP-választásokon csak pártlistán lehet indulni, kellett találnunk egy együttműködő partnert ehhez”. 

 

Az is hozzátette, hogy utóbbi időben, miután kirúgták a polgári engedetlenség miatt, elfogadták a státusztörvényt, és kialakult az a helyzet, amiben most vannak az oktatási intézmények és azok dolgozói, és természetesen a gyerekek, nyilvánvalóvá vált, hogy valamilyen módon szintet kell lépniük, és új terepet, meg új tereket kell keresniünk a cselekvésre.

Lehetőséget kellett találnunk arra, hogy tovább vigyük a küzdelmet, amit egyébként 8 éve folytatunk. Ugyanazokért a célokért, ugyanazokat az értékeket képviselve. És ekkor gondolkodtunk el azon, hogy részt veszünk az EP-választásokon.

A Törley Katalinnal készült interjút a 444.hu-n olvashatják.

 

 

 

Fotó: Törley Katalin 2023-ban Szombathelyen, a tanítás jövőjével foglalkozó beszélgetéssorozat vendége a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban

          archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.