km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Többszörös visszaeső törte be az ablakot a vasútállomáson

Többszörös visszaeső törte be az ablakot a vasútállomáson

A Körmendi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat garázdaság vétsége miatt 1 év börtönre ítélte, kötelezte továbbá 218.312 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlott 2020. január 14-én 17 óra körül az egyházasrádóci vasútállomás területére érkezett, majd a váróterem vasúti peron irányába néző nyílászárójának 4 darab ablaküvegét egy a kezében lévő tárggyal betörte, amely magatartásával a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-nek összesen 16.896 forint kárt okozott. Ezután az egyházasrádóci állomásról 17 óra 06 perckor Szombathelyre közlekedő személyvonattal távozott a helyszínről. 


A vádlott által okozott kár az eljárás során nem térült meg. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így különösen a vasútállomáson tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.


Az ítélet jogerős.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.