km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
15 koronavírus-fertőzöttet találtak a felsőpulyai kórházban

15 koronavírus-fertőzöttet találtak a felsőpulyai kórházban

Négy betegnek és a felsőpulyai (oberpullendorfi) kórház tizenegy alkalmazottjának lett pozitív a koronavírus-tesztje. A kórházat egyébként sem lehet látogatni, most a sebészetet is lezárták március 12-ig, írja a burgenland.orf.at.

 

Mint azt megtudták a KRAGES-től, koronavírus-fertőzöttet fedeztek fel kedden az oberpullendorfi kórház sebészeti osztályán. A beteg megfertőzte három szobatársát, őket azonnal elkülönítették. Az érintett "általános sebészeti" osztály várhatóan március 12-ig zárva tart. Öt nővérnek, egy köztisztviselőnek, két takarítónak és három orvosnak szintén pozitív lett a koronavírus-tesztje, ők azonban tünetmentesek. 


A KRAGES (Burgenlandi Kórházfenntartó Társaság) azonnal intézkedett: a sebészeten lévő kórtermeket március 12-ig lezárták. A pozitív eredményt mutató betegek a Covid-osztályra kerültek, az alkalmazottak otthoni karanténban vannak. Az újonnan felvett betegeket másik osztályon helyezik el. A betegeket tájékoztatják, ha a műtéti előjegyzésük során valami változik. Az akut eseteket azonnal operálják, a többi műtétnél a sürgősség alapján döntenek. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak