km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Tizenhat éves lányt akart megerőszakolni Szombathelyen az utcán, 12 évre ítélték

Tizenhat éves lányt akart megerőszakolni Szombathelyen az utcán, 12 évre ítélték

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, halmazati büntetésül 12 év fegyházra ítélte az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Kötelezte továbbá 679.635 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A szexuális erőszak bűntettének tényállása szerint a vádlott és élettársa, valamint utóbbi kiskorú gyermeke 2020. szeptember 13-án – miután az albérletükből a tulajdonos aznap elküldte őket – először Sárvárra, majd Szombathelyre utaztak vonattal. Az élettárs Szombathelyen közölte a vádlottal, hogy megszakítja vele a kapcsolatot, ezért gyermekével Budapestre utazott, a vádlott pedig Szombathelyen maradt, amikor 21 óra körül felfigyelt a vasútállomáson egyedül tartózkodó, 16. életévét betöltött sértettre, akit követni kezdett. A sértett először bement a vasútállomás épületébe, majd a vasúti sínekhez, végül a vasútállomás előtti taxiállomásra, amelynek során őt a vádlott folyamatosan követte, amelyet a sértett is érzékelt. 


A sértett a vasútállomás előtti taxiállomáson tartózkodott, amikor édesapja felhívta és számonkérte, miért nincs még otthon, ezért a sértett 21:30 körül gyalogosan elindult haza. A sértett a vasútállomás épületétől a Semmelweis utca irányába indult menetiránya szerint az út jobb oldalán lévő járdán, amelynek során őt a vádlott az út bal oldali járdáján kissé lemaradva folyamatosan követte. Amikor a sértett a Semmelweis utcához ért, átment az úttest menetiránya szerinti bal oldali járdájára, majd onnan ismét visszament a jobb oldali járdára, miközben a vádlott folyamatosan a bal oldali járdán haladt, azonban a Semmelweis utca-Söptei utca kereszteződéséhez érve a vádlott is átment a jobb oldali járdára és folyamatosan egyre közelebb került a sértetthez, aki ekkor megkérdezte tőle, miért követi, mire a vádlott azt válaszolta, hogy nem követi. 


A kereszteződést elhagyva a sértett elindult a bal oldali járda irányába, azonban az úttest közepén visszafordult és a jobb oldali járdán haladt tovább, ennek során a vádlott őt végig követte. Amikor a sértett a Semmelweis utca egyik háza elé ért, őt a vádlott annyira megközelítette, hogy az ekkor hátra forduló sértett bal kezét megragadta, a sértettet a ház kapujának szorította és befogta a száját, miközben rászólt, hogy ne kiabáljon. Ezután a sértett kezét folyamatosan fogva őt tovább húzta és a következő kapualjnak is nekinyomta, majd az ellenkező sértettet a Semmelweis utcából a Bocskai István körútra rángatta, ahol ismét nekilökte egy kerítésnek. Így jutottak el a Bocskai István körút-Koncz János utca kereszteződéséhez, ahol a vádlott testével nekinyomta a sértettet a Koncz János utca egyik házának kapuoszlopához és egyik kezével befogta a – szorításából menekülni nem tudó, ezért ekkor már segítségért kiáltozó – sértett száját, másik kezével felhúzta a sértett szoknyáját, és lehúzta alsóneműjét a combjára. Ezt követően a vádlott a sértettet a kezénél fogva arccal a kapuoszlop felé fordította és miután a saját nadrágját is letolta, nemi szervét az oszlopnak odaszorított sértett lemeztelenített altestéhez nyomta azért, hogy vele közösüljön. A vádlott cselekményét ekkor zavarta meg a Semmelweis utcában történteket és a sértett segélykiáltásait észlelő, ezért a helyszínre futva érkező férfi, aki a vádlottat cselekménye abbahagyására szólította fel, mire a vádlott – azt állítva, hogy a sértettet ismeri – a nadrágját felhúzta és a helyszínről elmenekült.


A vádlott bűnösségét a fentieken túl a bíróság más időpontban elkövetett cselekményei miatt 1 rendbeli lopás vétségében, 1 rendbeli kábítószer birtoklásának vétségében és 1 rendbeli hamis vád bűntettében mondta ki.


Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a szexuális erőszak bűntettében felmentésért, illetve enyhítésért, továbbá a foglalkozástól eltiltás mellőzése érdekében jelentettek be fellebbezést.


A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta, amelyet tudomásul vettek.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak