km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Tizenegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi egy gyermek szexuális molesztálása miatt

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott egy férfi egy gyermek szexuális molesztálása miatt

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki többször szexuális cselekményt végeztetett barátja kilencéves fiával - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A táblabíróság a döntéssel - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - három évvel súlyosította az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát.

A férfit véglegesen eltiltotta a bíróság "bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi".

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak, a nő kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a gyerekre.

A kisfiú megkedvelte a férfit, aki ajándékokat is vitt neki.

Az édesanya távollétében a férfi több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel, akit meg is fenyegetett azzal, hogy ha nem tesz eleget a kérésének, vagy elmondja a történteket valakinek, vagy megeteti a kutyájával.

A gyermek nem mert szólni senkinek, végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket.

A nő feljelentette a férfit, aki elmenekült Tatáról. A rendőrök 2020 decemberében fogták el.

A férfi cselekménye a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott, a gyermek múlt év eleje óta nevelőszülőknél él.

A táblabíróság azzal indokolta a férfi büntetésének súlyosítását, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk, ebben az ügyben pedig a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.