km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Tíz ittas sofőr akadt hétvégén a vasi rendőrök horgán

Tíz ittas sofőr akadt hétvégén a vasi rendőrök horgán

Mozgalmas hétvégén van túl a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az elmúlt 72 órában tíz ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások – írja összesítőjében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 33 éves férfi pénteken személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott és kiderült, hogy ittas volt, ezért vele szemben az ittas járművezetés mellett a baleset okozása miatt is eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Szombaton pedig rövid időn belül kétszer is intézkedés alá vontak egy helyi autóst, aki ittasan ült a volán mögé. Első alkalommal a pozitív alkoholtesztert követően előállították és elvették vezetői engedélyét, de a férfi ezután ismét kocsiba ült és a második igazoltatást követően már engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe is vették őt a rendőrök.

Szintén a szombati napon egy nő pedig úgy vezette autóját, hogy őt már korábban eltiltották a vezetéstől. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter is pozitív értéket mutatott, így az ittasság mértékére tekintettel ellene közigazgatási hatósági eljárás indult, továbbá az eltiltás hatálya alatt történő vezetés miatt büntetőeljárást is kezdeményeztek az intézkedő járőrök.

A többi ittas járművezetővel szemben pedig – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányságon – közölték.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.