km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Tíz ittas sofőr akadt hétvégén a vasi rendőrök horgán

Tíz ittas sofőr akadt hétvégén a vasi rendőrök horgán

Mozgalmas hétvégén van túl a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az elmúlt 72 órában tíz ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások – írja összesítőjében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 33 éves férfi pénteken személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott és kiderült, hogy ittas volt, ezért vele szemben az ittas járművezetés mellett a baleset okozása miatt is eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Szombaton pedig rövid időn belül kétszer is intézkedés alá vontak egy helyi autóst, aki ittasan ült a volán mögé. Első alkalommal a pozitív alkoholtesztert követően előállították és elvették vezetői engedélyét, de a férfi ezután ismét kocsiba ült és a második igazoltatást követően már engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe is vették őt a rendőrök.

Szintén a szombati napon egy nő pedig úgy vezette autóját, hogy őt már korábban eltiltották a vezetéstől. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter is pozitív értéket mutatott, így az ittasság mértékére tekintettel ellene közigazgatási hatósági eljárás indult, továbbá az eltiltás hatálya alatt történő vezetés miatt büntetőeljárást is kezdeményeztek az intézkedő járőrök.

A többi ittas járművezetővel szemben pedig – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányságon – közölték.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.