km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren

TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren

Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.

Magyar és külföldi hivatásos, létesítményi, önkormányzati és önkéntes nő és férfi tűzoltók mérik össze erejüket és kitartásukat a verseny legjobbjaival. Az egynapos küzdelemben az indulóknak különféle, a tűzoltósporttal összefüggő feladatokat kell teljesíteniük védőfelszerelésben, egy kifejezetten erre a célra kiépített versenypályán a Fő téren. A verseny minden izgalmát végig kísérhetik a helyszínre kilátogatók, az eredményhirdetés után követően a téren felállított színpadon a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezésében szórakoztató programok és koncertek lesznek.

Este hattól kezdődik a műsor,  Bánhegyi Adrienn és Bánhegyi Kata kötélugró világbajnokok és a Szombathelyi Kötélugró Klub mutatkozik be. A Tűzmadarak-Freak Fusion csapata zsonglőrshow-val lép fel, ezt pedig két koncert követi majd. Színpadra áll az LGT Emlékzenekar és a nap zárásaként az Életforrás Családi Fesztivál és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából Szikora Róbert és az R-GO koncertjén szórakozhatnak az érdeklődők.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.