km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Telezöldnél kanyarodott Renault elé egy Suzuki – Rollerest ütött el kanyarodó Lancia

Telezöldnél kanyarodott Renault elé egy Suzuki – Rollerest ütött el kanyarodó Lancia

Rövid időn belül két közlekedési baleset történt a szombathelyi Hunyadi János úton. A személyautók ütközése miatt nagy torlódás alakult ki a belváros felől érkezők sávjaiban.

 

A telezöld zavart meg egy sofőrt hétfőn délután. A Suzukit vezető férfi a Szent Flórián körútról kanyarodott volna balra, a Hunyadi útra  telezöldnél és nem adott elsőbbséget a szemből érkező Renaultnak, írja a 112Press. A két jármű összeütközött. Személyi sérülés nem történt. Az okozó elismerte a felelősségét a balesetért, így helyszíni szemlére nem volt szükség.


A Renault-t sikerült letolni az úttest szélére, de a Suzuki első kerekének rongálódása miatt a járművet nem lehetett letolni az úttestről az autómentő érkezéséig. Emiatt nagyobb torlódás alakult ki.

 

Rollerrel ütközött egy Lancia


 
Kb. 230 méterrel arrébb, a Hajnal utca kereszteződéséből egy Lancia vezetője szeretett volna balra kanyarodni. A férfi nem vette észre a menetirány szerint jobb oldalról érkező, a Hunyadi út belső sávjából balra kanyarodó kivilágított rollert és elütötte az azon közlekedő férfit. A rolleres zúzódásos sérüléseket szenvedett, a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Úgy tudják, hogy a férfi több másodpercet várt kanyarodás előtt, a szemből érkezők miatt a felezővonalnál.

 Az autó vezetője elmondta, hogy csak az utolsó pillanatban vette észre a sötét ruhás rollerest, de úgy vélte, hogy a kétkerekűnek működött a világítása. 


A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Egyelőre az elektromos rollerezés még szürke zónában mozog. Nem mindegy a jármű teljesítménye, hiszen ettől is függ pl., hogy kell-e rá biztosítás, kell-e viselni bukósisakot stb., vagy gyalogosnak minősül a rolleres, annak ellenére, hogy náluk sokkal gyorsabb haladásra képes. 

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.