km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Telezöldnél kanyarodott Renault elé egy Suzuki – Rollerest ütött el kanyarodó Lancia

Telezöldnél kanyarodott Renault elé egy Suzuki – Rollerest ütött el kanyarodó Lancia

Rövid időn belül két közlekedési baleset történt a szombathelyi Hunyadi János úton. A személyautók ütközése miatt nagy torlódás alakult ki a belváros felől érkezők sávjaiban.

 

A telezöld zavart meg egy sofőrt hétfőn délután. A Suzukit vezető férfi a Szent Flórián körútról kanyarodott volna balra, a Hunyadi útra  telezöldnél és nem adott elsőbbséget a szemből érkező Renaultnak, írja a 112Press. A két jármű összeütközött. Személyi sérülés nem történt. Az okozó elismerte a felelősségét a balesetért, így helyszíni szemlére nem volt szükség.


A Renault-t sikerült letolni az úttest szélére, de a Suzuki első kerekének rongálódása miatt a járművet nem lehetett letolni az úttestről az autómentő érkezéséig. Emiatt nagyobb torlódás alakult ki.

 

Rollerrel ütközött egy Lancia


 
Kb. 230 méterrel arrébb, a Hajnal utca kereszteződéséből egy Lancia vezetője szeretett volna balra kanyarodni. A férfi nem vette észre a menetirány szerint jobb oldalról érkező, a Hunyadi út belső sávjából balra kanyarodó kivilágított rollert és elütötte az azon közlekedő férfit. A rolleres zúzódásos sérüléseket szenvedett, a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Úgy tudják, hogy a férfi több másodpercet várt kanyarodás előtt, a szemből érkezők miatt a felezővonalnál.

 Az autó vezetője elmondta, hogy csak az utolsó pillanatban vette észre a sötét ruhás rollerest, de úgy vélte, hogy a kétkerekűnek működött a világítása. 


A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Egyelőre az elektromos rollerezés még szürke zónában mozog. Nem mindegy a jármű teljesítménye, hiszen ettől is függ pl., hogy kell-e rá biztosítás, kell-e viselni bukósisakot stb., vagy gyalogosnak minősül a rolleres, annak ellenére, hogy náluk sokkal gyorsabb haladásra képes. 

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak