km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Teherautó elé hajtott egy BMW, majd a sofőr közölte, hogy az autója állt, amikor nekiütköztek

Teherautó elé hajtott egy BMW, majd a sofőr közölte, hogy az autója állt, amikor nekiütköztek

Kisebb koccanás történt Szombathelyen, a Körmendi úton, azonban a személyautó vezetője ingerülten követelte a teherautó vezetőjétől, hogy ismerje el a felelősségét. A szemtanúk szerint viszont az autó vezetője elszámította magát, amikor jobbról akart kocsisort kikerülni.

 

Balogunyom irányába haladt a Körmendi úton egy Mercedes teherszállító, a belső sávban, írja a 112Press. A Volán telephelye előtt megállt a kocsisor egy balra kanyarodó gépkocsi miatt. A teherautó két másik jármű mögött indult el, majd néhány másodperc múlva a sofőr csattanást hallott a jobb oldalról és fémes csikorgás jelezte, hogy nekiment valaminek.


A sofőr azonnal kiszállt a járműből és szembe találta magát egy nagyon mérges férfival. Mint kiderült, egy osztrák rendszámú BMW-vel ütközött, amelynek horvát vezetője nem ismerte el a felelősségét a balesetért. Az ütközésnek és annak előzményének volt szemtanúja, aki elmondta, hogy a BMW a benzinkút melletti burkolatjel festés után sorolt ki a külső sávba, majd gyorsított a feltorlódott kocsisor mellett. Csakhogy a Volán telep előtt is útburkolati jeleket festettek fel a SZOVA munkatársai a külső sávban, emiatt terelőkúpokkal zárták le az érintett szakaszt. A személyautó vezetője itt próbált visszasorolni a külső sávba, a haladó teherautó előtt, csak elszámította magát. 


Személyi sérülés nem történt, de a baleset miatt a belső sávban sem haladhatott a forgalom Körmend irányába, így torlódás alakult ki.


A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.