km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói

Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói

Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.

Mint a kataszrófavédők honlapja írja: "A találkozón a nyugdíjas tűzoltókat Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kovács Balázs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszöntötte. Az igazgató tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt évben jelentkező feladatokról és 2023. év kiemelt eseményeiről, tűzoltói beavatkozásairól. Kitért a nemzetközi kapcsolatok kialakításának, ápolásának jelentőségére, az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására, valamint ismertette a tavalyi vonulási statisztikai adatokat is. Szólt az igazgatóság idei évi célkitűzéseiről és törekvéseiről. Különös figyelmet szentelt a beavatkozó állomány felkészítését segítő nagyszabású vármegyei és országos gyakorlatok, versenyek, illetve a preventív jellegű kampányok bemutatására.

A tájékoztató után a résztvevők egyperces néma csenddel tisztelegtek azon kollégáik előtt, akik már nem vehettek részt a rendezvényen. Ezután a tűzoltólaktanya udvarán megtekintették a tavaly decemberben átadásra került új Heros AquaMan 4000 tűzoltógépjárművet. Valamint megtekintették az elektromos autók tüzének oltásában nagy segítségre szolgáló e-oltólándzsát is.

 A találkozó további részében a nyugdíjasok egy vacsora mellett emlékeztek vissza a közösen töltött szolgálati évekre és idézték fel azokat a káreseményeket, amelyek máig megelevenednek emlékeikben."

(Fotó: Szombathely KvK)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.