km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Takarásból tekert Renault elé, súlyosan megsérült a biciklis fiú

Takarásból tekert Renault elé, súlyosan megsérült a biciklis fiú

A kerékpáros diák az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére, körültekintés nélkül akart áttekerni a szombathelyi Bem József utcán egy busz takarásában, amikor egy érkező Renault elütötte. A sofőrnek fékezni sem volt ideje.

 

Az elsődleges adatok alapján súlyosan megsérült egy fiú Szombathelyen, a Bem József utcában, írja a 112Press. Az edzésre tartó gyerek figyelmetlenül hajtott volna át az utcán.


- Olad felől, a Dolgozók útja irányából érkeztem és balra kanyarodtam a Bem József utcába. A szemközti sávban végig kocsisor állt. Egy kisbusz mellett hajtottam el, amikor a busz mögül előbukkant a biciklis. Már fékezni sem volt időm, kis sebességgel elütöttem. A fiú az aszfaltra esett – mondta el a 112Press-nek a személyautót vezető asszony.


– Szinte azonnal megálltam és azonnal mentem segíteni a fiúnak. Mások is odajöttek, például egy szolgálaton kívüli mentődolgozó is. Mindenkinek nagyon köszönöm! Több szemtanú is ott maradt. Telefonon felhívtam a fiú édesapját a gyerek mobilján, aki szintén azonnal a helyszínre sietett. Nagyon sajnálom, ami történt. Úgy érzem, nem vagyok felelős a balesetért.


A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom, a délutáni csúcsforgalomban nagy torlódás alakult ki.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: a Vép és a Király SE nyert, a Haladással mérkőző Sárvár döntetlent játszott a második helyért küzdő csapatok közül az utolsó előtti játéknapon
A Vasvár 5-0-s idegenbeli győzelmet aratott a Csepreg otthonában.
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be