km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Egy parkoló Hyundai személyautó mögül lépett az úttestre egy férfi 7 óra előtt a Bartók Béla körúton. Az érkező Fiat vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de az autó elsodorta a 65 éves férfit.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken reggel a szombathelyi Bartók Béla körúton, írja a 112press. A kórház irányából a Rohonci út felé tartott egy Fiat személyautó, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy gyalogos lépett az úttestre egy parkoló Hyundai takarásából.


Egy szemtanú elmondása alapján az autót vezető fiatal nő próbálta elkerülni az ütközést és jobbra húzta a kormányt, így a néhány lépést már megtett férfit az autó bal elejével sodorta el. A gyalogos a földre esett és beverte a fejét. A mentők a Markusovszky kórházba szállították. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést.


A Fiatot vezető fiatal nőt nagyon megviselte a baleset. A férfi közelben lakó hozzátartozója bocsánatot kért tőle és biztosították róla, hogy az autójában esett minden kárt megtérítik.


- Nem az autóm miatt aggódom, hanem a gyalogos miatt. Nem akartam elütni, de nem tudtam kikerülni. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi komoly baja. Vérzett a feje, amikor betették a mentőbe - törölgette a könnyeit a sofőr.


A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki. Az úttest a korábbi havazás miatt még enyhén hókásás volt, azonban emiatt a járművek fékútja is megnő. Arra kérik a gyalogosokat, hogy erre is legyenek tekintettel és fokozott óvatossággal, körültekintés után keljenek át az úttesten!

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.