km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Egy parkoló Hyundai személyautó mögül lépett az úttestre egy férfi 7 óra előtt a Bartók Béla körúton. Az érkező Fiat vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de az autó elsodorta a 65 éves férfit.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken reggel a szombathelyi Bartók Béla körúton, írja a 112press. A kórház irányából a Rohonci út felé tartott egy Fiat személyautó, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy gyalogos lépett az úttestre egy parkoló Hyundai takarásából.


Egy szemtanú elmondása alapján az autót vezető fiatal nő próbálta elkerülni az ütközést és jobbra húzta a kormányt, így a néhány lépést már megtett férfit az autó bal elejével sodorta el. A gyalogos a földre esett és beverte a fejét. A mentők a Markusovszky kórházba szállították. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést.


A Fiatot vezető fiatal nőt nagyon megviselte a baleset. A férfi közelben lakó hozzátartozója bocsánatot kért tőle és biztosították róla, hogy az autójában esett minden kárt megtérítik.


- Nem az autóm miatt aggódom, hanem a gyalogos miatt. Nem akartam elütni, de nem tudtam kikerülni. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi komoly baja. Vérzett a feje, amikor betették a mentőbe - törölgette a könnyeit a sofőr.


A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki. Az úttest a korábbi havazás miatt még enyhén hókásás volt, azonban emiatt a járművek fékútja is megnő. Arra kérik a gyalogosokat, hogy erre is legyenek tekintettel és fokozott óvatossággal, körültekintés után keljenek át az úttesten!

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.