km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Takarásból lépett Fiat elé a gyalogos Szombathelyen

Egy parkoló Hyundai személyautó mögül lépett az úttestre egy férfi 7 óra előtt a Bartók Béla körúton. Az érkező Fiat vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de az autó elsodorta a 65 éves férfit.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken reggel a szombathelyi Bartók Béla körúton, írja a 112press. A kórház irányából a Rohonci út felé tartott egy Fiat személyautó, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy gyalogos lépett az úttestre egy parkoló Hyundai takarásából.


Egy szemtanú elmondása alapján az autót vezető fiatal nő próbálta elkerülni az ütközést és jobbra húzta a kormányt, így a néhány lépést már megtett férfit az autó bal elejével sodorta el. A gyalogos a földre esett és beverte a fejét. A mentők a Markusovszky kórházba szállították. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést.


A Fiatot vezető fiatal nőt nagyon megviselte a baleset. A férfi közelben lakó hozzátartozója bocsánatot kért tőle és biztosították róla, hogy az autójában esett minden kárt megtérítik.


- Nem az autóm miatt aggódom, hanem a gyalogos miatt. Nem akartam elütni, de nem tudtam kikerülni. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi komoly baja. Vérzett a feje, amikor betették a mentőbe - törölgette a könnyeit a sofőr.


A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki. Az úttest a korábbi havazás miatt még enyhén hókásás volt, azonban emiatt a járművek fékútja is megnő. Arra kérik a gyalogosokat, hogy erre is legyenek tekintettel és fokozott óvatossággal, körültekintés után keljenek át az úttesten!

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.