km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Táborozók a szombathelyi tűzoltólaktanyában

Táborozók a szombathelyi tűzoltólaktanyában

Az idei évben két turnusban is megszervezte nyári táborát a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. A táborba jelentkező közel 70 gyerkőcnek számos színes programmal készültek a szervezők, melyek között – a társszervekkel való együttműködés jegyében –helyet kapott a szombathelyi tűzoltólaktanyába történő látogatás is, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.

A tudósítás szerint: "A gyermekek – csakúgy, mint a tábor többi programját – a szombathelyi laktanya látogatást is nagy izgalommal várták. Az első turnusban táborozó fiatalok a mai napon ismerkedhettek meg a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának monumentális járműveivel. A gyermekek között voltak egészen kicsik, és iskolások is egyaránt, de minden érdeklődve hallgatták a tűzoltók tájékoztatóját.

Hallhattak arról, mire használják a gépjárműfecskendőkön található különböző eszközöket, kíváncsian vették kézbe a sugárcsövet és tapasztalták meg maguk is, milyen fizikai felkészültséget igényel a feszítővágó berendezésnek a puszta kézben tartása is, és legizgalmasabbnak ők is azt tartották, amikor beülhettek a tűzoltóautókba, illetve felmászhattak a létraszer „fedélzetére”. Természetesen nem maradhatott el a védőfelszerelések felpróbálása, valamint az elengedhetetlen próbariasztás sem.

A laktanya látogatást követően mindannyian sok tapasztalattal tértek vissza a táborba, és – mint mondták – egy napon ők is szeretnének a „menő” tűzoltók közé tartozni."

(Fotó: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. fhdgy., Vas MKI)

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.