km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Születésnapot ünnepel a Bercsényi iskola

Születésnapot ünnepel a Bercsényi iskola

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Bercsényi Miklós Általános Iskola. A két héten át tartó jubileumi programsorozat koszorúzással és kiállítással vette kezdetét szerdán délelőtt. Az iskola egykori diákja, Kocsis Tóth Ildikó mutatta be a festményeit az aulában.

 

Az iskola előtti téren gyűltek össze diákok, tanárok, egykori és jelenlegi intézményvezetők. Elhangzott a névadó, Bercsényi Miklós kuruc főgenerális, a Rákóczi-szabadságharc egyik vezéralakjának rövid életrajza, majd koszorút helyeztek el az emlékművénél. Az ünneplés az aulában folytatódott. Beke Eszter igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy a Bercsényi ma is nyitott, befogadó szellemiségű, az új iránt fogékony, értékteremtő iskola, gazdag belső tartalommal – ez 40 év alatt mit sem változott.


Kocsis Tóth Ildikó 1988-ban kezdte tanulmányait a Bercsényiben, most pedig a festményeit hozta el. Korábban 15 éven át dolgozott a Szombathelyi Távhőszolgáltató szóvivőjeként, napjainkban a Magyar Távhőszolgáltatók Országos Szakmai Szövetségének kommunikációs feladatait látja el. Mint mondta, nagyon szeretett bercsényis diák lenni, és nagy öröm számára, hogy újra itt lehet e falak között.


Öt éve ragadott először ecsetet, addig nem is sejtette, hogy felébredhet benne az alkotókedv. Egy élményfestésen egy sast vetett vászonra, ez volt az első képe. Azóta sok-sok alkotás született már a kezei alatt, legszívesebben festőkéssel dolgozik, és az absztrakt stílus áll hozzá legközelebb, ami gondolatokat ébreszt a szemlélőben. Színes, változatos képeket választott a tárlatra, ami néhány hétig lesz látható az aulában. Ildikó közös alkotásra is hívta az iskolásokat: bárki, aki szeretne, szívecskét festhet a vászonra, így készül el a Bercsényi születésnapi ajándéka, amit május 18-án, a boldog iskolák találkozóján lepleznek majd le a nagyközönség előtt.


A jubileumi ünnepségsorozat programjában nyugdíjas pedagógusok találkozója, gálaműsor és több rendhagyó tanóra is szerepel.

 

kzs
Fotó: Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola
 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
legfrissebbek
Pénteken több hullámban lehet eső, majd csökken a csapadék esélye
Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén. A hőmérséklet csúcsértéke 23-29 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Vandálok rongálták meg a Kassák utcai játszótér kerítését
Szomorú és elkeserítő hírekkel jelentkezett a Szompark közöségi oldalán a Kassák Lajos utcai játszótérről.
Vasi férfi esett áldozatul egy internetes zalai csalónak
Pénzügyi segítséget ígért bankkártyaadatokért cserébe egy zalai fiatal. A sárvári rendőrök információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folytatnak eljárást ellene, olvasható a police.hu-n.
Újabb záporok enyhítik az aszályt
Folytatódik a kora nyárias, záporos idő, a jövő hét közepéig nagy területen hullhat 20-30 millimétert is meghaladó csapadék, de várhatóan ismét nagyok lesznek a területi különbségek - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.
Közérdekű munkára ítélték az atlétikai világbajnokságot megzavaró férfit
A bíróság 220 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki nem jogerősen arra a 41 éves férfira, aki beszaladt a futópályára a tavalyi budapesti atlétikai világbajnokságon, majd ellenállt az őröknek - közölte a Fővárosi Főügyészség.