km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Születésnapot ünnepel a Bercsényi iskola

Születésnapot ünnepel a Bercsényi iskola

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Bercsényi Miklós Általános Iskola. A két héten át tartó jubileumi programsorozat koszorúzással és kiállítással vette kezdetét szerdán délelőtt. Az iskola egykori diákja, Kocsis Tóth Ildikó mutatta be a festményeit az aulában.

 

Az iskola előtti téren gyűltek össze diákok, tanárok, egykori és jelenlegi intézményvezetők. Elhangzott a névadó, Bercsényi Miklós kuruc főgenerális, a Rákóczi-szabadságharc egyik vezéralakjának rövid életrajza, majd koszorút helyeztek el az emlékművénél. Az ünneplés az aulában folytatódott. Beke Eszter igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy a Bercsényi ma is nyitott, befogadó szellemiségű, az új iránt fogékony, értékteremtő iskola, gazdag belső tartalommal – ez 40 év alatt mit sem változott.


Kocsis Tóth Ildikó 1988-ban kezdte tanulmányait a Bercsényiben, most pedig a festményeit hozta el. Korábban 15 éven át dolgozott a Szombathelyi Távhőszolgáltató szóvivőjeként, napjainkban a Magyar Távhőszolgáltatók Országos Szakmai Szövetségének kommunikációs feladatait látja el. Mint mondta, nagyon szeretett bercsényis diák lenni, és nagy öröm számára, hogy újra itt lehet e falak között.


Öt éve ragadott először ecsetet, addig nem is sejtette, hogy felébredhet benne az alkotókedv. Egy élményfestésen egy sast vetett vászonra, ez volt az első képe. Azóta sok-sok alkotás született már a kezei alatt, legszívesebben festőkéssel dolgozik, és az absztrakt stílus áll hozzá legközelebb, ami gondolatokat ébreszt a szemlélőben. Színes, változatos képeket választott a tárlatra, ami néhány hétig lesz látható az aulában. Ildikó közös alkotásra is hívta az iskolásokat: bárki, aki szeretne, szívecskét festhet a vászonra, így készül el a Bercsényi születésnapi ajándéka, amit május 18-án, a boldog iskolák találkozóján lepleznek majd le a nagyközönség előtt.


A jubileumi ünnepségsorozat programjában nyugdíjas pedagógusok találkozója, gálaműsor és több rendhagyó tanóra is szerepel.

 

kzs
Fotó: Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.