km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Szülészeti napot tartottak a celldömölki mentők

Szülészeti napot tartottak a celldömölki mentők

Nem rendkívüli, hogy szüléshez riasztják a Vas megyei mentőket, az azonban ritka, hogy egy mentőállomás egységei egymás után forduljanak a szülészeten, írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 

Múlt hét közepén történt ugyanis, hogy egy 30 év körüli kismamához riasztották a Celldömölki Mentőállomás rutinos bajtársait, aki ötödik terhességének végén járt. Olyannyira, hogy nem sok idejük maradt a mentőknek az előkészületekre, a nappaliban segítették világra Csillát. Az egészséges újszülöttet és édesanyját stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaik, de ezzel nem ért véget a nap. Pár óra múlva ismét riasztották az állomást, mert ismét egy 39. hetében levő kismama szorult gyors segítségre. Bajtársaik ide is rövid időn belül megérkeztek, ám itt (gyors vizsgálat után) még kórházba indulhattak a fiatal édesanyával, aki így épp a szülészetre érve adhatott életet egészséges kisfiának. 

 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.