km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szülészeti napot tartottak a celldömölki mentők

Szülészeti napot tartottak a celldömölki mentők

Nem rendkívüli, hogy szüléshez riasztják a Vas megyei mentőket, az azonban ritka, hogy egy mentőállomás egységei egymás után forduljanak a szülészeten, írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 

Múlt hét közepén történt ugyanis, hogy egy 30 év körüli kismamához riasztották a Celldömölki Mentőállomás rutinos bajtársait, aki ötödik terhességének végén járt. Olyannyira, hogy nem sok idejük maradt a mentőknek az előkészületekre, a nappaliban segítették világra Csillát. Az egészséges újszülöttet és édesanyját stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaik, de ezzel nem ért véget a nap. Pár óra múlva ismét riasztották az állomást, mert ismét egy 39. hetében levő kismama szorult gyors segítségre. Bajtársaik ide is rövid időn belül megérkeztek, ám itt (gyors vizsgálat után) még kórházba indulhattak a fiatal édesanyával, aki így épp a szülészetre érve adhatott életet egészséges kisfiának. 

 

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.