km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szükség van az óvodák, bölcsődék nyári nyitva tartására

Szükség van az óvodák, bölcsődék nyári nyitva tartására

A város óvodái, bölcsődéi ezen a nyáron nem zárnak le, folyamatosan fogadják a gyerekeket. A létszám azt mutatja, hogy erre szükség is van, hiszen a veszélyhelyzet közel három hónapja alatt a szülők szabadságkerete jelentősen megcsappant. A bölcsisek háromnegyede nyáron is megy intézménybe.

 

Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy elégedettségi vizsgálatot végeztek a szülők között, akik nagyon fontosnak tartották azt, hogy nyitva vannak a bölcsődék, hiszen döntő többségében elfogyott a szabadásuk a tavaszi időszakban, és ez nagy segítséget jelent nekik. Az 538 beíratott férőhelyükből jelenleg 400 kisgyermek jár bölcsődébe a mindennapok folyamán.


Hintáznak, babáznak, kavicsoznak a gyerekek a Weöres Sándor Óvodában. Amikor csak az időjárás engedi, az udvaron töltik az időt. Nyáron kevesebb az irányított foglalkozás, a szabad játékon van a hangsúly, de a kreatív tevékenységek, a rajzolás, gyöngyfűzés, kézműveskedés most sem marad el. Ide három csoportba 72 gyerek jár, jelenleg 13-an vannak. Júniusban még többen jöttek, nyár közepére, végére lecsökkent a létszám. A város többi óvodájára is nagyjából ekkora kihasználtság jellemző most.


Füziné Renácz Zita intézményvezető-helyettes elmondta, hogy akiknek kistestvérük van, azok általában otthon vannak, vagy mivel a pandémia alatt nem lehetett a nagyszülőkhöz menni, most örömmel mesélik, hogy a nagymamánál nyaralnak. Akik most itt vannak, azoknak a szülei dolgoznak. Összevont csoporttal dolgoznak, de ez nem probléma a gyerekeknek, mert ismerik egymást, ismerik a felnőtteket is, akikkel vannak. 


A következő nevelési év megkezdése még bizonytalan, a járványveszély alakulásától függ.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.