km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Szükség van az óvodák, bölcsődék nyári nyitva tartására

Szükség van az óvodák, bölcsődék nyári nyitva tartására

A város óvodái, bölcsődéi ezen a nyáron nem zárnak le, folyamatosan fogadják a gyerekeket. A létszám azt mutatja, hogy erre szükség is van, hiszen a veszélyhelyzet közel három hónapja alatt a szülők szabadságkerete jelentősen megcsappant. A bölcsisek háromnegyede nyáron is megy intézménybe.

 

Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy elégedettségi vizsgálatot végeztek a szülők között, akik nagyon fontosnak tartották azt, hogy nyitva vannak a bölcsődék, hiszen döntő többségében elfogyott a szabadásuk a tavaszi időszakban, és ez nagy segítséget jelent nekik. Az 538 beíratott férőhelyükből jelenleg 400 kisgyermek jár bölcsődébe a mindennapok folyamán.


Hintáznak, babáznak, kavicsoznak a gyerekek a Weöres Sándor Óvodában. Amikor csak az időjárás engedi, az udvaron töltik az időt. Nyáron kevesebb az irányított foglalkozás, a szabad játékon van a hangsúly, de a kreatív tevékenységek, a rajzolás, gyöngyfűzés, kézműveskedés most sem marad el. Ide három csoportba 72 gyerek jár, jelenleg 13-an vannak. Júniusban még többen jöttek, nyár közepére, végére lecsökkent a létszám. A város többi óvodájára is nagyjából ekkora kihasználtság jellemző most.


Füziné Renácz Zita intézményvezető-helyettes elmondta, hogy akiknek kistestvérük van, azok általában otthon vannak, vagy mivel a pandémia alatt nem lehetett a nagyszülőkhöz menni, most örömmel mesélik, hogy a nagymamánál nyaralnak. Akik most itt vannak, azoknak a szülei dolgoznak. Összevont csoporttal dolgoznak, de ez nem probléma a gyerekeknek, mert ismerik egymást, ismerik a felnőtteket is, akikkel vannak. 


A következő nevelési év megkezdése még bizonytalan, a járványveszély alakulásától függ.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.