km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szorosabbra fűznék a kapcsolat Felsőőrrel

Szorosabbra fűznék a kapcsolat Felsőőrrel

2021. április 7-én Szuhai Viktor, Szombathely MJV külkapcsolatokért felelős tanácsnoka és Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezetője online megbeszélést folytatott a Burgenlandi-Magyar Kultúregyesület elnökségével, a felsőőri testvérvárosi kapcsolat, valamint a határ menti kulturális szervezetek együttműködésének felélénkítése érdekében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, az egyesületet Ludwig Frauer elnök, Mag. Iris Zsótér elnökhelyettes és Stefan Rath elnökhelyettes képviselte. A szombathelyi tanácsnok hangsúlyozta, hogy a város célja a testvérvárosi kapcsolat szorosabbra fűzése Felsőőrrel, valamint a magyar kötődésű szervezetek együttműködésének erősítése kulturális szinten, ami nem csak rendezvényekre szorítkozik, hanem napi kapcsolatot eredményez a kulturális szereplők között a határ két oldalán. Horváth Zoltán röviden bemutatta az AGORA kulturális intézményeit, illetve a Médiaközpont elemeit, és felvázolta a jövőbeli együttműködésre vonatkozó elképzeléseit.


Frauer elnök és Rath elnökhelyettes hozzátette, hogy a kulturális területen kívül nagyon fontos lenne a gazdasági kapcsolatok felélénkítése a két város között, főként az egyes területek, mint a közlekedés, gazdaság stb. szakembereinek véleménycseréjét és közös projektek fontosságát hangsúlyozták. Szuhai Viktor egyetértését fejezte ki, illetve üzletember-találkozók rendezését javasolta, amit a többi testvérvárossal is kezdeményez, negyedéves gyakorisággal. Célja, hogy a vállalkozók kerüljenek kapcsolatba egymással, ez felpezsdíti a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat is.


Az AGORA igazgatója továbbá elmondta, hogy a kulturális szereplőkről és a felvázolt együttműködésről rövid összefoglalót készít, melyet egy héten belül írásban eljuttat az egyesület részére. A felek megerősítették, hogy a vírus enyhülését követően, vélhetőleg a nyáron már személyes egyeztetés keretében folyhat az egyeztetés a városok között.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak