km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Szorosabbra fűznék a kapcsolat Felsőőrrel

Szorosabbra fűznék a kapcsolat Felsőőrrel

2021. április 7-én Szuhai Viktor, Szombathely MJV külkapcsolatokért felelős tanácsnoka és Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezetője online megbeszélést folytatott a Burgenlandi-Magyar Kultúregyesület elnökségével, a felsőőri testvérvárosi kapcsolat, valamint a határ menti kulturális szervezetek együttműködésének felélénkítése érdekében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, az egyesületet Ludwig Frauer elnök, Mag. Iris Zsótér elnökhelyettes és Stefan Rath elnökhelyettes képviselte. A szombathelyi tanácsnok hangsúlyozta, hogy a város célja a testvérvárosi kapcsolat szorosabbra fűzése Felsőőrrel, valamint a magyar kötődésű szervezetek együttműködésének erősítése kulturális szinten, ami nem csak rendezvényekre szorítkozik, hanem napi kapcsolatot eredményez a kulturális szereplők között a határ két oldalán. Horváth Zoltán röviden bemutatta az AGORA kulturális intézményeit, illetve a Médiaközpont elemeit, és felvázolta a jövőbeli együttműködésre vonatkozó elképzeléseit.


Frauer elnök és Rath elnökhelyettes hozzátette, hogy a kulturális területen kívül nagyon fontos lenne a gazdasági kapcsolatok felélénkítése a két város között, főként az egyes területek, mint a közlekedés, gazdaság stb. szakembereinek véleménycseréjét és közös projektek fontosságát hangsúlyozták. Szuhai Viktor egyetértését fejezte ki, illetve üzletember-találkozók rendezését javasolta, amit a többi testvérvárossal is kezdeményez, negyedéves gyakorisággal. Célja, hogy a vállalkozók kerüljenek kapcsolatba egymással, ez felpezsdíti a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat is.


Az AGORA igazgatója továbbá elmondta, hogy a kulturális szereplőkről és a felvázolt együttműködésről rövid összefoglalót készít, melyet egy héten belül írásban eljuttat az egyesület részére. A felek megerősítették, hogy a vírus enyhülését követően, vélhetőleg a nyáron már személyes egyeztetés keretében folyhat az egyeztetés a városok között.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.