km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szomszéd a szomszédhoz címmel kiállítás nyílt a képtárban szlovén képzőművészek alkotásaiból

Szomszéd a szomszédhoz címmel kiállítás nyílt a képtárban szlovén képzőművészek alkotásaiból

Szomszéd a szomszédhoz címmel kiállítás nyílt a Szombathelyi Képtárban maribori képzőművészek munkáiból. A műfajok és stílusok tekintetében is sokszínű tárlaton 32 kortárs szlovén alkotó mutatkozik be. Láthatók festmények, szobrok, grafikák, rajzok és videók, melyek a jószomszédi viszony értékét hangsúlyozzák. A megnyitó résztvevői ízelítőt kaphattak a szlovén gasztronómia remekeiből, a térségre jellemző helyi termékekből is. A kiállítást megelőzően a szombathelyi városvezetés fogadta a szlovén nagykövetet, főkonzult és a testvérváros, Maribor polgármesterét. A képzőművészeti tárlat október 10-ig tekinthető meg.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.