km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Szombaton újra várja a Hacuka a vásárlókat a Sportházban

Szombaton újra várja a Hacuka a vásárlókat a Sportházban

Szombaton tartja közösségi vásárát a Hacuka az Agora Művelődési és Sportházban. A közösségi bolt olyan szervezetek számára ad tovább adományokat, amelyek azt szétosztják a rászorulók között. A vásáron megmaradt ruhák is évekig adomány alapját képezték.

 

Stílusos, színes ruhák és kellemes hangulat. Ez fogadja a belvárosi Király utcában a Hacuka bolt vásárlóit. Sok adomány is érkezik, a Hacuka szabályzata szerint a bolt weblapján történő regisztráció után lehetőség nyílik saját, használt, jó minőségű ruhák leadására, majd az ebből jóváírt pontok levásárolhatóak. A boltban megmaradt felesleges ruhákat pedig adományként ajánlják fel. 


Gellai Ildikó, a bolt társtulajdonosa az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a Hacuka közösségi vásárt immár öt éve szervezik itt Szombathelyen havi rendszerességgel az Agora Művelődési és Sportházban. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy jótékonysági célt is kapcsoljanak ezekhez a vásárokhoz. Az elmúlt évek alatt rendszeresen gyűjtöttek különböző szervezeteknek, egyesületeknek vagy célzottan egy beteg gyermeknek olyan adományokat, amit ők kértek.


A közösségi vásár sikere töretlen. A jó minőségű női ruhák mellett ékszerek, kiegészítők és  gyerekruhák cserélnek gazdát. Adományként ezeket célszerű továbbadni olyan szervezeteknek, amelyek gyermekek és nők segítésével foglalkoznak. 


Wagner Anikó hozzátette, hogy a Soroptimist International Club Szombathely egy nőket, nőkért dolgozó szervezet, és több projektük is van. Az egyik ilyen szól az egyedülálló, gyereküket egyedül ellátó nők segítéséről, úgyhogy azokat az adományokat, amiket a Hacukától kapnak, hozzájuk, nekik juttatják el. Olyan egyedülálló anyukáknak, nőknek, akik a gyerekeiket, legtöbbször sérült gyerekeiket is egyedül nevelik. 


A bolt irányelvei közé tartozik, hogy egyszerre 15 ruhát lehet leadni folt- és sérülésmentes állapotban, tisztán, frissen mosva, lehetőség szerint vasalva. Szívesen fogadnak szezonális női ruhákat és kiegészítőket. Hétköznapokon a Király utcában, szombaton pedig a közösségi vásáron várja a Hacuka a vásárlókat és a felajánlókat is egyaránt az Agora Kulturális Központban 8-12 óráig. 
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.