km/óra
  2023.01.29., vasárnap  •  Adél napja
Szombaton újra várja a Hacuka a vásárlókat a Sportházban

Szombaton újra várja a Hacuka a vásárlókat a Sportházban

Szombaton tartja közösségi vásárát a Hacuka az Agora Művelődési és Sportházban. A közösségi bolt olyan szervezetek számára ad tovább adományokat, amelyek azt szétosztják a rászorulók között. A vásáron megmaradt ruhák is évekig adomány alapját képezték.

 

Stílusos, színes ruhák és kellemes hangulat. Ez fogadja a belvárosi Király utcában a Hacuka bolt vásárlóit. Sok adomány is érkezik, a Hacuka szabályzata szerint a bolt weblapján történő regisztráció után lehetőség nyílik saját, használt, jó minőségű ruhák leadására, majd az ebből jóváírt pontok levásárolhatóak. A boltban megmaradt felesleges ruhákat pedig adományként ajánlják fel. 


Gellai Ildikó, a bolt társtulajdonosa az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a Hacuka közösségi vásárt immár öt éve szervezik itt Szombathelyen havi rendszerességgel az Agora Művelődési és Sportházban. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy jótékonysági célt is kapcsoljanak ezekhez a vásárokhoz. Az elmúlt évek alatt rendszeresen gyűjtöttek különböző szervezeteknek, egyesületeknek vagy célzottan egy beteg gyermeknek olyan adományokat, amit ők kértek.


A közösségi vásár sikere töretlen. A jó minőségű női ruhák mellett ékszerek, kiegészítők és  gyerekruhák cserélnek gazdát. Adományként ezeket célszerű továbbadni olyan szervezeteknek, amelyek gyermekek és nők segítésével foglalkoznak. 


Wagner Anikó hozzátette, hogy a Soroptimist International Club Szombathely egy nőket, nőkért dolgozó szervezet, és több projektük is van. Az egyik ilyen szól az egyedülálló, gyereküket egyedül ellátó nők segítéséről, úgyhogy azokat az adományokat, amiket a Hacukától kapnak, hozzájuk, nekik juttatják el. Olyan egyedülálló anyukáknak, nőknek, akik a gyerekeiket, legtöbbször sérült gyerekeiket is egyedül nevelik. 


A bolt irányelvei közé tartozik, hogy egyszerre 15 ruhát lehet leadni folt- és sérülésmentes állapotban, tisztán, frissen mosva, lehetőség szerint vasalva. Szívesen fogadnak szezonális női ruhákat és kiegészítőket. Hétköznapokon a Király utcában, szombaton pedig a közösségi vásáron várja a Hacuka a vásárlókat és a felajánlókat is egyaránt az Agora Kulturális Központban 8-12 óráig. 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.