km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szombathely Portré 2024: Rollert sorsolnak ki a képet beküldők között

Szombathely Portré 2024: Rollert sorsolnak ki a képet beküldők között

Átlépte a 2600-at a Szombathely Portré 2024-re beérkezett fotók száma, április 8-án pedig kisorsolnak egy 300 ezer forint értékű, Ducati típusú elektromos rollert azok között, akik arcképüket beküldték a Szombathely Portré 2024 felületén. A rollert ma délelőtt a Göncz Árpád téren mutatta be dr. Nemény András polgármester, valamint dr. Károlyi Ákos jegyző.

Dr. Nemény András arról számolt be, hogy immár mintegy 2600-an küldtek fényképet a Szombathely Portré 2024 programba – ezzel a tervet teljesítették, így mindenképpen megvalósul még az év első felében az arcképekből összeállított Szombathely felirat a Göncz Árpád téren. A projekthez április 7-ég lehet csatlakozni: az önkormányzat várja a lakók és a városhoz kötődést érző emberek fényképét a szombathelyportre.hu oldalon. Dr. Nemény András elmondta: amelyik ovi létszámarányosan a legtöbb képet küldi el, oda ellátogat Brandnyúl, a gyerekek kedvence, a legaktívabb iskolák pedig osztálykirándulásra nyerhetnek támogatást 150, 100, illetve 50 ezer forint értékben, ugyancsak az önkormányzat jóvoltából.

Elhangzott: az önkormányzat ebben az évben indította útjára a szombathelyi identitást erősítő program részeként a Szombathely Portré 2024 elnevezésű programot. Ennek a lényege, hogy egy óriási szombathelyi tablót szeretnének létrehozni az Iseum melletti üvegfelületen, aminek a különlegessége az lesz, hogy távolról nézve a Szombathely feliratot fogja kirajzolni, ha közel lépünk, akkor pedig a szombathelyi közösséget alkotó szombathelyiek tablóképe válik láthatóvá.

Dr. Károlyi Ákos jegyző kiemelte, hogy az ötlet jótékony célt is szolgál: minden egyes beküldött fénykép után 1000 forintot adományoz az önkormányzat a Zseboroszlán Alapítványnak.

(Fotó: Lutor Kata)

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak