km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Ikszelt az utolsó edzőmeccsén a Haladás

Ikszelt az utolsó edzőmeccsén a Haladás

Megtartotta bajnoki főpróbáját Alekszandar Jovics alakulata: a mieink ma délután az osztrák másodosztályú Admira Wacker ellen 2-2-es döntetlenre végeztek.

Napsütésben, egészen kellemes időben kezdődött a találkozó. A csapatok kellő keménységgel vették fel a harcot. Az első játékrészben a vasiak játszottak jobban, több lehetőségük is volt a hazaiaknak, de ezek kimaradtak.

A fordulást követően Csernik révén kis híján megszerezte a vezetést a Haladás, de a középpályás nem talál be. Nem sokkal később Zvekanov megsérült – Szakály érkezett a helyére. Alekszandar Jovics cserékkel frissített. A második félidőben az osztrákok váltak kezdeményezőbbé, a 65. percben pedig egy labdaszerzés után – szerencsés körülmények között- megszerezték a vezetést.

A 83. percben egy szabadrúgásból ismét betalált az Admira (0-2), két perccel később Pintér révén sikerült a szépítés (1-2). A hajrában aztán egy beadás után Jancsó fejelt a hálóba, kialakítva a 2-2-es végeredményt.   

Szombathelyi Haladás - Flyeralarm Admira Wacker  2-2  (0-0)
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Horváth A. (Mohos 60.), Csonka, Bolla (Zsédely 85.), Beronja (Baján 85.) – Zvekanov (Szakály A. 52.) – Horváth R. (Szvoboda 70.), Rácz (Hursán 65.), Erdei (Jancsó 70.), Csernik (Heles 60.) – Kelemen (Pintér 60.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics. 
A Haladás góllövői: Pintér, Jancsó

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.