km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Haladás: Rosszul indult a szezon

Haladás: Rosszul indult a szezon

A labdarúgó NB/II 21. fordulójában Michal Hipp együttese 1-0-ás vereséget szenvedett a Nyíregyházától a Rohonci úton.

Dermesztő hidegben futottak ki a csapatok vasárnap ebéd után a Rohonci úti stadion gyepszőnyegére. Minden bizonnyal az időjárás is közrejátszott abban, hogy csak néhány százan foglaltak helyet a lelátón.

Jó iramban kezdődött a találkozó: Bosnjak baloldali elfutása után Ráczot tüntették el a védők a 16-oson belül, de Molnár játékvezető szerint nem történt szabálytalanság. A 10. percben a szezon helyzetét rontotta el Borvető: egy lecsorgó labdát 5 méterről, tiszta helyzetből fölé lőtte. Hihetetlen szitu volt...   

A 14. percben Pekár végzett el szabadrúgást 15 méterről, balról. A rövid sarkot vette célba, de a labda az oldalhálóban kötött ki. A piros-kékek fociztak mezőnyfölényben, a Hali inkább kontrázott az első negyed órában. Az azért látszott, hogy a nyírségiek védelme zavarba hozható.

A 21. percben Cserniket buktatta Baki a 16-os előterében. A szabadrúgásnál Simut jobbal a bal felsőt vette célba, Fejér csak másodszorra tudta megfogni a labdát. A 24. percben betalált ugyan a Nyíregyháza, de lesről, így maradt a 0-0.

A 30. percben ismét Pekár veszélyeztetett, de ezúttal 14 méterről tévesztett célt, a labda fölé szállt. Maradt a lüktető iram, igaz, azért sok hiba is csúszott a játékba mindkét oldalon.

A 31. percben megszerezte a vezetés a Szpari: egy Pantoviccsal történő kényszerítő után Baki 9 méterről, jobbról lőtte el a labdát a kivetődő Verpecz mellett a jobb alsó sarokba (0-1).

Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a keleti gárda, de előbb Novák lövésénél, majd Pataki fejesénél is bravúrral védett Verpecz. A gól nagyon megfogta a Halit, a meccs ezen periódusában a vendégek eldöntették volna a három pont sorsát.  

A 40. percben Csernik bolondította meg a komplett nyírségi védelmet, de a lövésre elfogyott az ereje középpályásunknak. AZ első félidő ráadásában Csernik baloldali beadása után Nyíri 7 méterről fejelt fölé.

A fordulást követően a Hali kezdeményezett, Rácz az 50. percben 20 méterről fölé lőtt. A játék áttevődött a piros-kékek térfelére, egyedül Novák maradt a félpályánál, a piros-kékek masszívan védekeztek. Az 53 . percben Rácz 22 méterről a bal kapufát találta el, a kipattanóra Csernik érkezett, 7 méterről lőtt, Fejér azonban védett. Igencsak érett a Haladás egyenlítése.

Egy óra elteltével alábbhagyott az iram, kiegyenlítettebb lett a játék. A Nyíregyháza stabilan őrizte előnyét, a hazaiak játéka pedig kissé sablonossá vált. A vendégek kontrákból olykor eljutottak a vasiak kapujáig, de ezek nem voltak ziccerek.

A 66. percben Deutsch kezére pattant a labda a Nyíregyháza 16-osán belül, Molnár viszont nem ítélt 11-est. Tiszta kezezés volt…

A 74. percben Molnár Rajmund baloldali beadására Derekas érkezett, de 7 méterről fölé fejelte a labdát. A Szpari húzta az időt, tördelte a játékot. A Hali ment előre, de a mieink rengeteget hibáztak a támadóharmadban.

Az utolsó tíz percben Hipp mester cserékkel próbált frissíteni, érkezett Lencse, Zvekanov és Horváth Rajmund is. A 89. percben Derekas 5 méterről, tiszta helyzetből fejelhetett, de a labda épp Fejér kezébe hullott.

Maradt a 0-1, a Hali a pocsékul használta ki a helyzeteit, így pedig nem lehet meccset nyerni. 

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–1   (0 -1 )
Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 853 néző. Vezeti: Molnár Attila (Vörös Dániel, Mohos Milán).
HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Nyíri (Doktorics 46.), Derekas, Rácz (Lencse 84.), Csilus (Zvekanov 84.) , Csernik (Horváth R. 84.) – Borvető (Molnár R. 59.). Vezetőedző: Michal Hipp.
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Szokol, Baki, Deutsch, Nagy B.– Pataki (Major 92.), Sigér Á., Gresó (Szerető 59.), Pantovic (Ramos 73.) – Novák (Kovácsréti 73.), Pekár. Vezetőedző: Visinka Ede.
Góllövők: Baki (31.)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.