km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Álljunk össze egy nagy képre! – indul a Szombathelyportré

Álljunk össze egy nagy képre! – indul a Szombathelyportré

Egy országosan is egyedülálló, helyi identitást erősítő projekt indul a városban, melyben minden szombathelyi vagy szombathelyi kötődésű ember részt vehet, csak egy fotó kell hozzá. Nem kell profi kép, elég egy telefonnal készített szelfi is, amivel jótékonykodsz és még nyerhetsz is.

„Szombathelyportré 2024” címmel indít közösségteremtő akciót a szombathelyi önkormányzat, mely a közgyűlés által 2023 decemberében elfogadott szombathelyi identitást erősítő program kiterjesztésének része.

A Göncz Árpád teret és az Iseumot elválasztó üvegfalak oldalára kerülnek fel a városlakókról készült fotók, melyekből a Szombathely felirat rajzolódik ki.

„Látni fogjuk az egykori Savariát a jelenlegi Szombathelyen keresztül. Ilyen akció még sehol sincs az országban, szeretnénk úttörők lenni” – mondta dr. Nemény András polgármester a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón.

A cél, hogy minél több szombathelyi küldjön magáról egy fotót. Nem kell profi kép, elég egy telefonnal készített szelfi is, de legyen jó minőségű.

A képeket a szombathelyportre.hu weboldalra lehet feltölteni. A beküldés nem bonyolult, néhány percet vesz igénybe és szigorú kikötések sincsenek: csak név, e-mail cím és lakcímkártya kell hozzá. Ha pedig 18 év alatti személyről van szó, a szülő hozzájárulása szükséges.

Egy korábbi tervrajz | Fotó: Szombathely MJV

„Arra kérjük a fiatalokat, hogy segítsenek az idősebbeknek, hogy ők is ’szombathelyi örökkévalóság’ részesei legyenek!” – mondta Prieger Szabolcs városi nagyrendezvény koordinátor.

Legalább 5000 fotót várnak, nincs határidő és az sem lesz probléma, ha sokkal több kép érkezik, megtalálják majd arra a megoldást, hogy mindenki szerepeljen a portrén.

A projekt szakmai és grafikai megvalósítója Kassai Ferenc grafikusművész, aki elmondta, rongálásbiztosra tervezték a tablót. Hátulról ragasztják majd fel az UV ellenálló, öntapadós fóliát, több rétegben és közterületi kamera is figyeli a teret.

A beküldők jótékonykodnak is, ugyanis az önkormányzat minden kép után 1000 forinttal támogatja a Zseboroszlán Alapítványt és egy nyereményjátékon is részt vesznek: a fődíj egy 300.000 forint értékű elektromos roller.

CzB

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak