km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Horváth Soma: Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Derkovitson

Horváth Soma: Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Derkovitson

Nagy felújítások várnak a Derkovits Gyula Általános Iskolára és a Váci Mihály Általános Iskolára.

A Derkovits lakótelep eddigi fejlesztéseiről és a jövőbeli tervekről tett közzé posztot nemrég Facebook-oldalán Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője.

Mint írja, az elmúlt években számos intézményi fejlesztést sikerült véghez vinnie a városnak: felújították a Pipitér Óvodát és a Váci utcai orvosi rendelőt, valamint a Derkovits és Váci iskolákban (amik ugyan a tankerület kezelésében vannak) is tudtak városi fejlesztési segítséget nyújtani. Így épülhetett sportpálya a Derkovits Gyula Általános Iskolában és 15 milliós városi forrásból megújulhatott a Váci Mihály Általános Iskolában a főépületet és a tornatermet összekötő folyosó is.

„Képviselői keretemből és a fizetésemből is szívesen támogattam számos iskolai rendezvényt: például a Váci iskola által szervezett Szent Márton életéről szóló rajzpályázatot és a Benedek Elek Mesemondó Versenyt, valamint az intézménynek készségfejlesztő játékokat is biztosítottam”

– hangsúlyozta.

Most pedig, mint írja, újabb mérföldkőhöz érkeztünk: mint intézményi tanácsi tag és körzeti képviselő egyeztetett az iskolákat fenntartó tankerülettel és abban állapodtak meg, hogy amennyiben lesz olyan európai uniós pályázat, melyre a tankerület vagy az önkormányzat pályázhat, akkor első körben felújítják a Váci iskola épületét, a Derkovits iskola tornaterméből pedig egy normális méretű tornatermet alakítanak ki. 

„További tervem, hogy a Váci iskola előtti tér is megújulhasson, több zöldfelülettel, gumiburkolatos edzőpályával, új utcabútorokkal, szükség estén pedig parkolóhelyekkel, ennek tervei hamarosan elkészülnek. Amennyiben ismét bizalmat kapok az itt élőktől, azon fogok dolgozni, hogy ezek a fejlesztések is minél előbb megvalósulhassanak”

– tette hozzá Horváth Soma.

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.