km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Szombathely is részt vett az Utazás 2020 kiállításon

Szombathely is részt vett az Utazás 2020 kiállításon

Idén 43. alkalommal rendezték meg az Utazás nemzetközi szakkiállítást és vásárt a budapesti Hungexpo területén. Az eseményen 40 ország több száz cége állított ki, a díszvendég Olaszország és egy hazai város, Eger volt. Szombathelyt a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. képviselte.

 

A szervezőknek nem volt könnyű dolguk az idén. Részint a koronavírus okozta pánik, másrészt a vásárváros területén zajló, nagyszabású építési munkák miatt. Leginkább azonban a hivatalos közönnyel kellett megküzdeniük, mivel a korábban megszokott állami turisztikai szervezetek, cégek, tekintélyes központok hiányoztak a bemutatóról. A kiállítást lebonyolító A pavilonban szakmai szempontból a legnagyobb helyet az Interreg (uniós) pályázatokra épülő vállalkozások, pavilonok töltötték ki. Az is feltűnt, hogy jószerivel csak az ellenzéki vezetésű városok képviseltették magukat, hiányzott például a turisztikailag nagyágyúnak számító Győr, vagy Sopron.  


Ezt tapasztaltuk a Szombathelyt képviselő Savaria Turizmus Nonprofit Kft. standján is, ahol az eseményre érkező városi delegációt Grünwald Stefánia ügyvezető fogadta. A küldöttségben a Kulturális és a Turisztikai Bizottság tagjai mellett részt vett Putz Attila városi képviselő, bizottsági elnök és Szuhai Viktor városi képviselő, tanácsnok. A szakemberek a Veloregio, a kerékpáros turizmust fejlesztő uniós projektről tájékoztattak. A Bécs térségéből induló, Vas megyét is érintő, Burgenlandra csatlakozó hálózat változatos terepeken ível át. Cél a kapcsolódó térségek bevonása éppen úgy, mint a helyi értékek bemutatása. Ezt a fajta turizmust főleg a németek kedvelik, de számítanak a magyarokra és az osztrákokra egyaránt. 


A tájékoztatón felszólalt Putz Attila, a szombathelyi önkormányzat Kulturális, Oktatási és Civil Bizottságának elnöke is. Elmondta továbbra is figyelmet kapnak a kiemelt városi események. Köztük a Savaria Karnevál, amelyet több mint 57 millió forinttal támogat az önkormányzat. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.