km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Képekkel csalogatják a vásárlókat a piac hátsó részébe

Képekkel csalogatják a vásárlókat a piac hátsó részébe

Féltucatnyi önkéntes festi a szombathelyi vásárcsarnok fehér gipszkarton falát. Ez egy ideiglenes fal, amely a működő résztől különíti el azt, ahol most a felújítás zajlik. Most ez a csarnok hátsó része.

 

A színes, figyelemfelkeltő felületet vevőcsalogatónak szánja a piac vezetése. Polákovics Marietta, a  Szombathely Városi Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a betérő vásárlók nem mennek el a hátsó sorokig, illetve az üzletekig, mivel a fejrésznek a főbejárata, és a két oldalsó bejárata megszűnt. Azt találták ki, hogy a fejrészt, a vásárcsarnok üzemelő részéről leválasztandó gipszkarton falat egy olyan képpel dobják fel, ami idevonzza a vásárlókat.


A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot kérték fel a festésre, hogy érdekes, izgalmas, és vicces ábrák is kerüljenek a falra - ez a tervek szerint olyan festmény lesz, amiért idejönnek a vásárlók, mert kíváncsiak rá.


Viszlayné Pavelkovits Petra , a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi vezetője hozzátette, kétszer alapozták le a falat, szükség volt rá, ugyanis ez egy nyers faanyag volt. Körülbelül egy hete elkezdték felvázolni magát a képet, eredetileg úgy volt, hogy csinálnak egy látványtervet, de úgy döntöttek, hogy inkább spontán, a helyszínen találják ki a dolgokat.


Ennek ellenére egyeztettek az igazgatóval: Polákovics Marietta a kereskedők termékeiről, a standok aktuális elhelyezkedéséről is tájékoztatta őket. 
A 40 méter hosszú falat heti egy-két alkalommal festik, több óráig tart ilyenkor a munka. A több mint fél tucat önkéntes az alkotást előreláthatóan még hetekig készíti.

 

Fotó: Pavelkovits Petra Facebook-oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.