km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Ausztria szigorít: legfeljebb hatan tartózkodhatnak egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken

Ausztria szigorít: legfeljebb hatan tartózkodhatnak egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken

Szigorúbb intézkedéseket vezet be az osztrák kormány a koronavírus terjedése miatt – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn. Péntektől legfeljebb hat ember tartózkodhat egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken is, de ezt a hatóságok nem fogják ellenőrizni, hisz jogszabályt sértenének, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, még hónapokba telik, mire lesz vakcina a koronavírus ellen – jelentette ki Sebastian Kurz kancellár, aki Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel tartott hétfőn sajtótájékoztatót a koronavírus elleni új intézkedésekről Bécsben. A kancellár ezért arra kérte a lakosságot, hogy vegye komolyan és tartsa be a szigorúbb óvintézkedéseket, ellenkező esetben akár 6.000 fölé nőhet a napi új megbetegedések száma.


Péntektől legfeljebb hat ember tartózkodhat egy légtérben a magánjellegű összejöveteleken, szabad téren legfeljebb 12-en találkozhatnak Ausztriában. Kurz tájékoztatása szerint az intézkedés minden összejövetelre érvényes, a játszótéri csoportoktól az edzőtermekig, és az istentiszteleteken is legfeljebb hatan vehetnek részt. Kivétel a temetés vagy a munka által történő megbeszélések vagy kinti találkozók, feladatok elintézése. A szabadtéri sporteseményeken, így például a futballstadionokban legfeljebb 1500-an gyűlhetnek össze.


Karl Nehammer belügyminiszter kijelentette, hogy a hatóságok, a rendőrség ezentúl szigorúbban ellenőriz, aki nem tartja be a szabályokat, az nagyösszegű bírsággal számíthat.


Az otthonokban azonban a hatóságok nem tudják ellenőrizni a szociális előírások betartását, ezért a kancellár az emberek józan belátását kérte. Minden 250 fősnél nagyobb rendezvényt engedélyeztetni kell, és zárt térben kötelező a maszk viselése a résztvevők számára. Az éttermekben egy asztalnál legfeljebb hat felnőtt foglalhat helyet (az eddigi tízzel szemben), és az este 10 órakor érvénybe lépő kijárási tilalom után tilos alkoholt fogyasztani az utcákon, tereken. Az osztrák egészségügyi miniszter a mobiltelefonos koronavírus-alkalmazás minél gyakoribb használatát sürgette.

Ausztriában hétfőre 1.121 fővel nőtt az új megbetegedések száma, ezzel az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 14 600-at.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.